Κόσμος

Η Τουρκία παράνομα μεταφέρει γερμανικά τανκς σε τζιχαντιστές στη Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τουρκική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ερντογάν έχει μεταφέρει τανκς Leopard 2 που κατασκευάζονται από τη Γερμανία σε μια «ανταρτική ομάδα» που υποστηρίζεται από την Τουρκία και αγωνίζεται στη βορειοανατολική Συρία, παραβιάζοντας τους όρους της συμφωνίας πώλησης και τον γερμανικό νόμο σχετικά με τις εξαγωγές όπλων.

Ο Τούρκικος στρατός έχει μεταφέρει έναν άγνωστο αριθμό τανκς Leopard 2 στον Εθνικό Συριακό Στρατό (SNA), μια ομάδα ανταρτών που απαρτίζεται από ριζοσπάστες ισλαμιστές οι οποίοι κατηγορούνται ότι διαπράττουν πολλαπλά εγκλήματα πολέμου, αναφέρει ο Bild.

Οι Τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία λέγεται ότι έχουν ήδη αναπτύξει τα γερμανικά τανκ εναντίον των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στις βορειοανατολικές περιοχές της Συρίας.

Η Bild γράφει συγκεκριμένα:

"Από το 2016, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε το βασικό τανκ Leopard 2 της Γερμανίας στον πόλεμο της Συρίας. Αλλά: Μετά τις έρευνες της Bild, αποδεικνύεται ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει μεταφέρει τώρα τανκ Leopard 2 σε επαναστάτες  παράνομα! "

Ο Hamsa Birakdar, εκπρόσωπος του SNA που υποστηρίζεται από την Τουρκία, επιβεβαίωσε στη γερμανική εφημερίδα ότι χρησιμοποιούν τώρα τα τανκς.

"Η Τουρκία μας έδωσε στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων τανκς", δήλωσε.

"Λάβαμε τρία βαρέως τύπου τεθωρακισμένα οχήματα και οχήματα μεταφοράς οχημάτων", πρόσθεσε ο Birakdar επιβεβαιώνοντας ότι το SNA είχε εκπαιδευτεί για το πώς να χρησιμοποιήσει το Leopard 2.

Πρόσφατα, ο Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA) δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τανκ Leopard 2 που πυροβολεί σε ένα χωριό στη βόρεια Συρία.

Ο Tobias Linder, εμπειρογνώμονας, δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για την αξιοπιστία του βίντεο. Έχει καλέσει την τουρκική κυβέρνηση να δώσει άμεση απάντηση.

"Εάν η Τουρκία έδωσε πραγματικά το" Leopard-2 ", πρέπει να έχει σοβαρές συνέπειες! Οποιοσδήποτε παραβιάζει τέτοιες συμφωνίες και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο δεν πρέπει να λαμβάνει γερμανικές εξαγωγές όπλων ή οποιαδήποτε άλλη στρατιωτική υποστήριξη ", δήλωσε ο Lindner στην Bild.

https://www.youtube.com/watch?v=MCPgMSBAlh8&feature=emb_title

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...