Αρχείο

Η “πράσινη” Γκρέτα εξελίσσεται σε “κόκκινη”- Τα μαρξιστικά νοήματα της Γκρεταμάνια

Κι άλλες “σκοτεινές” πλευρές του κινήματος της νεαρής Γκρέτα έρχονται στο φως πέραν των οικονομικών συμφερόντων που την στηρίζουν.

Η 16χρονη Σουηδέζα εσχάτως έχει προσαρμόσει τον λόγο της από “πράσινα” σε “κόκκινα” πρότυπα και οδεύει προς τον πλήρη μαρξισμό

Τα «αποικιακά, ρατσιστικά και πατριαρχικά συστήματα καταπίεσης έχουν δημιουργήσει και τροφοδοτήσει την αλλαγή του κλίματος» ανέφερε μεταξύ άλλων σε πρόσφατη δημόσια δήλωσή της, και πήγε ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας ότι η «κλιματική κρίση δεν αφορά μόνο το περιβάλλον»

"Η ενέργεια αυτή πρέπει να είναι ισχυρή και ευρεία, αλλά η κλιματική κρίση δεν αφορά μόνο το περιβάλλον, είναι μια κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης και της πολιτικής βούλησης.Τα αποικιακά, ρατσιστικά και πατριαρχικά συστήματα καταπίεσης δημιούργησαν και τροφοδότησαν την πηγή τους, πρέπει να τα αποσυνθέσουμε όλα, οι πολιτικοί ηγέτες μας δεν μπορούν πλέον να αποφύγουν τις ευθύνες τους » ανέφερε με νόημα.

Σε όποιον είναι εξοικειωμένοι με τη λειτουργία του πράσινου κινήματος και της Γκρεταμάνια, η δήλωση της Γκρέτα δεν θα αποτελέσει έκπληξη.

Όπως λένε αναλυτές, οι περιβαλλοντολόγοι είναι συχνά... πράσινοι στο εξωτερικό, αλλά....ι στο εσωτερικό. Η κίνησή τους είναι ουσιαστικά μια παγκόσμια σοσιαλιστική διαδικασία ανακατανομής που κρύβεται πίσω από μια μάσκα πράσινης δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, οι συνέπειες της επανάστασης της μικρής Γκρέτα γίνονται αισθητές σε ολόκληρη την Ευρώπη και χτυπούν τους απλούς ανθρώπους σκληρά.

Στη Γερμανία η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, η γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητα της Mercedes-Benz, θα μειώσει τουλάχιστον κατά 10.000 τις θέσεις εργασίας παγκοσμίως σε μια μεγάλη προσπάθεια κοστολόγησης για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της μετάβασης σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η παραγωγή φέτος μειώθηκε κατά 14% συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2018. Ο μόνος μήνας που ανέβηκε ήταν τον Αύγουστο, οπότε η παραγωγή αυξήθηκε τεχνητά επειδή πολλές εγκαταστάσεις έκλεισαν τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Επίσης οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα.

Περισσότερα από 340.000 γερμανικά νοικοκυριά δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Ενώ οι τιμές χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά περίπου 13% το 2019, οι φόροι και οι εισφορές επί του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο τους και θα κοστίζουν οι γερμανικές οικογένειες και οι καταναλωτές στα 44 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020.

Και με το μεγαλύτερο μέρος της Δύσης τόσο πρόθυμο να καταστρέψει τη βιομηχανική της ικανότητα μόνο και μόνο επειδή ένα κορίτσι τους “έβαλε τις φωνές” και την ίδια στιγμή την Κίνα να το αντιμετωπίζει με μια τόσο ασυγκίνητη περιφρόνηση, δημιουργεί πολλούς συνειρμούς...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ