Αρχείο

Σε εξέλιξη αναμέτρηση Άγκυρας-Τελ Αβίβ: Ισραηλινά κατασκοπευτικά πέταξαν μέχρι την Κρήτη - Στήνεται εναέριο «τείχος»


Το απόλυτο θρίλερ λαμβάνει χώρα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Ελλάδα, Αίγυπτος, Ισραήλ κατά Τουρκίας σε μία σύγκρουση ζωής και θανάτου. 

Μπορεί η Τουρκία να έχει προχωρήσει σε προκλητικές ενέργειες, όμως οι αντίπαλες δυνάνεις παίρνουν τα μέτρα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από ελληνικής πηγές, όσο και από ξένες, ενδεχόμενη πρόκληση της Άγκυρας θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά. Κανείς δεν πρόκειται να επιτρέψει στον Ερντογάν να στείλει γωτρύπανα είτε σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, είτε στη Λιβύη. 

Μιλάμε για μία περιοχή που διαθέτει τεράστια κοιτάσματα σε φυσικό αέριο.

Οι προκλήσεις των Τούρκων έχουν γίνει άκρως επικίνδυνες και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι επιδιώκουν το ατύχημα στο Αιγαίο.

Έτσι λοιπόν Ελλάδα και Ισραήλ σε πρώτη φάση παρακολουθούν από κοντά τις τουρκικές προκλήσεις οι οποίες αυξάνονται μέρα με την ημέρα.

Οι βλέψεις των Τούρκων για τα κοιτάσματα που υπάρχουν στις επίμαχες περιοχές, οδηγούν σταθερά σε πιθανή ελληνοτουρκική σύρραξη, με τους αναλυτές να προειδοποιούν και κάθε δύναμη στην περιοχή να βρίσκεται με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Είναι θέμα χρόνου η σύγκρουση αυτή να αναβαθμιστεί και να ελευθερωθεί μία κόλαση στη Μεσόγειο.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όμως θα είναι εκεί που πρέπει για να προασπίσουν τα ελληνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα οποία η Τουρκία του Ερντογάν προσπαθεί να απεμπολήσει με βίαιο τρόπο. 

Χθες όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα, είχαμε από το Ισραήλ δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Jericho-4 με “διηπειρωτικές και πυρηνικές δυνατότητες”, στέλνοντας μήνυμα σε Τουρκία-Ιράν.

Η εκτόξευση που διεξήχθη στις πρώτες πρωινές ώρες, σχεδιάστηκε εκ των προτέρων και πραγματοποιήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι 13, ο διεθνής αερολιμένας Ben-Gurion έκλεισε κατά τη διάρκεια της δοκιμής για να επιτρέψει την ασφαλή εκτόξευση του πυραύλου.

Το σημαντικό όμως στην όλη υπόθεση είναι αλλού. Στην όλη υπόθεση εμπλέκεται και… η Κρήτη, καθώς το Τελ Αβίβ απογείωσε τουλάχιστον δύο αεροσκάφη εναέριας προειδοποίησης και ελέγχου, φορείς εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, τύπου Gulfstream G550 προφανώς για να καταγράψουν δεδομένα της δοκιμής, τα οποία φέρονται να πέταξαν μέχρι και την περιοχή της Κρήτης. 

Μην ξεχνάμε πως η Κρήτη είναι στο στόχαστρο της Άγκυρας και το Τελ Αβίβ πέρασε μήνυμα στην Άγκυρα.

Ταυτόχρονα το Ισραήλ επιθυμεί την εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου ραντάρ στην Α.Κρήτη. 

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με άρθρο μας, εδώ και λίγα 24ωρα ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ βρίσκονται στην Κύπρο, όπου διεξάγουν ασκήσεις με την Εθνική Φρουρά.

Ο κ. Kobi Heller, διοικητής της Ταξιαρχίας που βρίσκεται στην Κύπρο, δήλωσε ότι η άσκηση ήταν ένα σημαντικό τεστ για τη μονάδα του, η οποία σχηματίστηκε το 2015.

Η άσκηση προσομοίωσε μια μεγάλη ποικιλία αποστολών και σεναρίων. Αυτή ήταν η τέταρτη άσκηση του στρατού στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια, μετά από συμφωνία των δύο χωρών.

Με λίγα λόγια, το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε….

https://twitter.com/avischarf/status/1202841477505835009?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ