ΗΠΑ

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο εξετάζει την ανάπτυξη πρόσθετων στρατευμάτων στον Περσικό Κόλπο

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη δημιουργία ναυτικού συνασπισμού στον Περσικό Κόλπο, μετά από επιθέσεις που διαπράχθηκαν σε συνολικά έξι τάνκερ κοντά στα Στενά του Ορμούζ, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2019.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης πρόσθετων στρατευμάτων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής εν μέσω ανησυχιών για αυξανόμενες απειλές κατά πλοίων και εγκαταστάσεων στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιος για την πολιτική, Τζον Ροντ.

Εκφράζοντας τις ανησυχίες των ΗΠΑ, σημείωσε ότι «είναι πιθανό ότι θα πρέπει να προσαρμόσουμε τη στάση των δυνάμεών μας και νομίζω ότι αυτό θα ήταν ένα συνετό βήμα βασιζόμενο σε αυτό που παρατηρούμε, επειδή ο στόχος μας είναι να αποτρέψουμε την επιθετικότητα του Ιράν».

Μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, χαρακτήρισε ανακριβές το δημοσίευμα της Wall Street Journal, που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αναπτύξουν επιπλέον 14.000 δυνάμεις στην περιοχή.

Όπως διευκρίνισε, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Την Τετάρτη, η Wall Street Journal είχε μεταδώσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής στη Μέση Ανατολή επιπλέον 14.000 στρατιωτών και δεκάδων πλοίων στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Αλίσα Φάρα, με ανάρτησή της στο Twitter, διέψευσε το δημοσίευμα».

«Αυτό που δημοσιεύεται από τη "Wall Street Journal" είναι λάθος. Οι ΗΠΑ δεν στέλνουν 14.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή για να αντιμετωπίσουν το Ιράν», ανέφερε.

Μέσα στο έτος, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη δημιουργία ναυτικού συνασπισμού υπό το πρόσχημα της εξασφάλισης των θαλάσσιων διαδρομών στον Περσικό Κόλπο, μετά από επιθέσεις που διαπράχθηκαν σε συνολικά έξι τάνκερ κοντά στα Στενά του Ορμούζ, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2019.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ