Κύπρος

ΗΠΑ: Πράσινο φως Βουλής στην άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου

Με ψήφους 376 έναντι 48 η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τον προϋπολογισμό για την Εθνική Άμυνα για το 2020. Στις πρόνοιες του νόμου συμπεριλαμβάνεται και η άρση του εμπάργκο αμερικανικών όπλων που έχει επιβληθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία διά νόμου από το 1987, καθώς και η απαγόρευση της μεταφοράς των μαχητικών F-35 στην Τουρκία, λόγω της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία και στη Γερουσία σήμερα (Πέμπτη) και στη συνέχεια να πάει για υπογραφή στο γραφείο του Προέδρου Τραμπ.

Αν και τα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου ενέκριναν δύο χωριστά κείμενα, από τα τέλη Ιουλίου, οι διαφορετικές προσεγγίσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στο θέμα της χρηματοδότησης του «τοίχου» που επιθυμεί να υψώσει ο Πρόεδρος Τραμπ στα σύνορα ΗΠΑ–Μεξικού εμπόδιζαν τη συμφωνία για τον συγκερασμό των δύο κειμένων, στα οποία όμως το λεκτικό για την άρση του εμπάργκο ήταν πανομοιότυπο.

Τελικά, το Σαββατοκύριακο επήλθε συμφωνία μεταξύ των επιδιαιτητών που είχαν ορίσει Βουλή και Γερουσία, κάτι που επιβεβαιώθηκε τη Δευτέρα από επιφανή στελέχη των Δημοκρατικών, τα οποία ωστόσο δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ