Πολιτική

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Αναστασιάδη: Επίκεντρο η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη συνάντησή που είχε την Τρίτη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Επίσης, ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για τα αποτελέσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι έθεσε στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες.

«Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, έκανε γνωστό πως έδωσε εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ερντογάν την Πέμπτη επέμεινε ότι η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη θα «βρει τον δρόμο της».

«Όσο η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης είναι σταθερή, αυτό το βήμα (η συμφωνία) θα βρει το δρόμο του», ανέφερε ο Ερντογάν σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Ερντογάν είπε σε δημοσιογράφους ότι ζήτησε περισσότερη στήριξη σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων - όπως τις χαρακτηρίζει η Τουρκία - που καταφεύγουν στην Ελλάδα και του επισήμανε πως αυτό θα φέρει περισσότερη στήριξη στο μεταναστευτικό από την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ