Αθλητισμός

Επίθεση στην αποστολή του ΠΑΟΚ: Στις κάμερες τους γηπέδου αναζητά τους δράστες η αστυνομία

Αίτημα προς την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά για την αποστολή οπτικού υλικού από το σημείο της επίθεσης στην αποστολή του ΠΑΟΚ και στις αστυνομικές δυνάμεις στο στάδιο Καραϊσκάκη έχει αποστείλει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών.

Οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι οι κάμερες του γηπέδου λειτουργούσαν κανονικά και ότι η επίθεση έχει βιντεοσκοπηθεί.

Στο χώρο όπου έγιναν τα επεισόδια μπορούσε να εισέλθει κάποιος μόνο με διαπίστευση. Σε διαφορετική περίπτωση ήταν παράνομα στη «νεκρή ζώνη», η οποία είναι «αποστειρωμένη» για λόγους ασφαλείας. Εάν οι αστυνομικοί ταυτοποιήσουν τα άτομα που επιτέθηκαν στην αποστολή του ΠΑΟΚ και στους αστυνομικούς, ενδεχομένως τότε να μπορούν να απαντήσουν στο κατά πόσο είχαν διαπίστευση ή όχι. Σε κάθε περίπτωση όμως και οι δύο εκδοχές εγείρουν ερωτήματα.

Εάν δηλαδή μπήκαν παράνομα στο χώρο, δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Εάν ήταν διαπιστευμένοι, τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, καθώς άτομα με άδεια προχώρησαν σε επεισόδια.

Από την επίθεση, κατά την άφιξη της αποστολής, τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ένα άλλο ερώτημα είναι γιατί η αποστολή του ΠΑΟΚ δεν έφτασε μέχρι την είσοδο των αποδυτηρίων, όπως συμβαίνει συνήθως. Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., στο γεγονός αυτό θα γίνει ειδική αναφορά στην έκθεση που συντάσσει η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, η οποία θα αναφέρει εάν η Αστυνομία είχε ενημερωθεί ή όχι για τυχόν πρόβλημα στην πύλη, που είχε ως αποτέλεσμα οι παίχτες του ΠΑΟΚ να κατέβουν νωρίτερα από το πούλμαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι νωρίτερα κατέβηκε από το πούλμαν και η αποστολή του Ολυμπιακού.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία συνέλαβε οπαδό του Ολυμπιακού για κατοχή καπνογόνου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ