Κοινωνία

Επέτειος Γρηγορόπουλου: 77 προσαγωγές, 19 συλλήψεις και 3 τραυματίες αστυνομικοί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα (εικόνες-βίντεο)

Περιορισμένα τα επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία στο κέντρο της Αθήνας - 50 μολότοφ πέταξαν στην Πάτρα - Η αστυνομία πρόλαβε τους αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη.

Εβδομήντα επτά προσαγωγές από τις οποίες 19 μετατράπηκαν σε συλλήψεις είναι ο απολογισμός από τα επεισόδια που ακολούθησαν τις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Ο απολογισμός κάνει λόγο, επίσης, για τρεις τραυματίες αστυνομικούς.

Στην Αττική 50 άτομα προσήχθησαν συνολικά κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, μετά την πορεία με 10 από τους προσαχθέντες να συλλαμβάνονται.

Στην Πάτρα έγιναν 19 προσαγωγές, εκ των οποίων έγιναν συλλήψεις μέχρι στιγμής επτά ενώ στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν «χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

«Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αθήνα

Οι περισσότερι από 5.000 διαδηλωτές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και ολοκλήρωσαν την πορεία ειρηνικά περνώντας και μπροστά από την Βουλή.

Όταν ένα μεγάλο μέρος της πορείας κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια ξεκίνησε η ένταση με φωτιές σε κάδους. Η ένταση κλιμακώθηκε όταν ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε πέντε μολότοφ στην διμοιρία των αστυνομικών δυνάμεων στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.

Οι μικροεντάσεις συνεχίστηκαν και αργά το βράδυ, με ρίψεις πετρών προς τους αστυνομικούς στη Σόλωνος και Σουλτάνη.

https://youtu.be/GmXhK5V6j-Q

https://youtu.be/NAONQO9HpzQ

Πάτρα

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο της Πάτρας, επί της οδού Κορίνθου, στο ύψος της οδού Αγ. Νικολάου, όταν άτομα μέσα από τη διαδήλωση άρχισαν να πετούν βροχή από μολότοφ (κατά τις εκτιμήσεις ρίχτηκαν περίπου 50 μολότοφ) , κροτίδες, βεγγαλικά και γκαζάκια, εναντίον των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη ρίψη χημικών και άρχισαν να κυνηγούν τις ομάδες που δεν κατάφεραν να εισέλθουν στον χώρο του πρώην παραρτήματος και κινήθηκαν προς την περιοχή της Αγ. Σοφίας, όπου και παρέμειναν για ώρα επί της πλατείας.

https://youtu.be/UJUgbnPYV68

https://youtu.be/3TnQ8u4kstg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...