Εσωτερική Ασφάλεια

"Εορταστικό" τρομοκρατικό χτύπημα φοβούνται οι αρχές μετά την βόμβα στην Πανεπιστημιούπολη - Ποιες οι πιθανές ημερομηνίες

Του Μάνου Χατζηγιάννη

«Ο ψυχολογικός σκοπός της τρομοκρατίας είναι η δημιουργία ενός κλίματος αβεβαιότητας και ανησυχίας στις μάζες, το οποίο θα αυξήσει την επιρροή μας σε αυτές και θα επιτρέψει, με την κατάλληλη χειραγώγηση τους, να μας αποδεχτούν σαν λύση». Τη φράση την ξεσηκώσαμε από ένα τρομοκρατικό εγχειρίδιο του Guerin-Serac, βασικού καθοδηγητή και εκπαιδευτή παρακρατικών και ακροδεξιών οργανώσεων στην περίοδο της πορτογαλικής δικτατορίας.

Επανεμφάνιση της τρομοκρατίας σε εορταστικό φόντο! Ήθελαν θύματα με τη βόμβα στην Πανεπιστημιούπολη οι άγνωστοι που τοποθέτησαν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα από τον μαντρότοιχο που χωρίζει την Πανεπιστημιούπολη με το Α.Τ. Ζωγράφου, όπως έγραψε και νωρίτερα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Σε μια περιοχή που η τρομοκρατία έχει ξαναχτυπήσει με επιθέσεις σε κλούβες των ΜΑΤ κλπ.

Σε μια συγκυρία, όμως, που τα ελληνοτουρκικά προκαλούν έντονη ανησυχία, θα δηλώσει πάλι παρούσα η Λερναία Ύδρα της εγχώριας τρομοκρατίας;

Είναι αυτός αποπροσανατολισμός;

Σε μια συγκυρία, επίσης, που η κυβέρνηση έχει ερεθίσει τα ένστικτα των καλομαθημένων μέχρι πρόσφατα παιδιών των Εξαρχείων, θα υπάρξει εντυπωσιακό τρομοκρατικό χτύπημα;

Κι όταν λέμε εντυπωσιακό ενδεχομένως να είναι κάτι παρόμοι με αυτό στον Λουκά Παπαδήμο;

Πλέον έντονη ανησυχία επικρατεί στις αρχές και για την περίοδο των εορτών καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως ενδέχεται να υπάρξει τρομοκρατικό χτύπημα τότε. Άλλωστε η τρομοκρατία έχει συνηθίσει να “γιορτάζει”…εκρηκτικά. Ουκ ολίγες είναι οι περιπτώσεις που τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν επιλέξει ημέρες των εορτών για να φωνάξουν παρών.

Οι επίφοβες ημερομηνίες λοιπόν βάσει παλιότερων χτυπημάτων είναι οι εξής:

23 Δεκεμβρίου 1975 – Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφονεί τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς, 45 ετών, με τρεις σφαίρες σχεδόν εξ επαφής. Το περιστατικό συνέβη στις 22:00 έξω από την οικία του Γουέλς στο Ψυχικό, μόλις είχε επιστρέψει με τη σύζυγό του και το παιδί του από τη δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη Κιούμπιτς στο Χίλτον. Τυπικά είχε το τίτλο του α΄ γραμματέα της αμερικανικής πρεσβείας. Ήταν το πρώτο χτύπημα της 17 Ν.

23 Δεκεμβρίου 2008 – Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπέλυσε βομβιστική επίθεση με δύο καλάσνικοφ εναντίον 17 αστυνομικών της διμοιρίας Α-524 που επέβαιναν σε υπηρεσιακό λεωφορείο στη περιοχή Γουδί.

24 Δεκεμβρίου 1989 – Μέλη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη εισέρχονται κρυφά στο στρατόπεδο Συκουρίου της Λάρισας και αφαιρούν δεκάδες αντιαρματικές ρουκέτες.

30 προς 31 Δεκεμβρίου 2004- Δολοφονία Χαράλαμπου Αμανατίδη. Ο ειδικός φρουρός Χαράλαμπος Αμανατίδης εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στην οικία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου συνταγματάρχη Βlatherwick Μark στη συμβολή των οδών Θήρας 25 και Καρπάθου στην Κηφισιά. Οι δράστες παίρνουν το αυτόματο όπλο του ΜΡ5.

5 Ιανουαρίου 2009- Ο 21χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ Διαμαντής Μαντζούνης, που είχε σκοπιά κοντά στην πίσω πύλη του υπουργείου Πολιτισμού, τραυματίζεται βαριά από πυρά τρομοκρατών. Οι δράστες γάζωσαν τη διμοιρία των ΜΑΤ με ένα καλάσνικοφ και ένα ΜΡ5, ενώ έριξαν και μία χειροβομβίδα. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε ο «Επαναστατικός Αγώνας». Ο αστυνομικός ανάρρωσε έπειτα από έναν μήνα νοσηλείας.

12 Ιανουαρίου 2007- Επίθεση με ρουκέτα εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα

Το μόνο σίγουρο είναι πως με ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα θα βρεθεί γόνιμο έδαφος για ανατρεπτικές θεωρίες.

Κι ένας φοβισμένος νους ποδηγετείται ευκολότερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...