Καιρός

Εντυπωσιακό βίντεο από τους θυελλώδεις ανέμους στη μαρίνα του Φλοίσβου

Με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους που στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 ακόμα και τα 10 μποφόρ, σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία Ετεοκλής.

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια διεξάγονται μετ’ εμποδίων, ενώ σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στη Μακεδονία, τα οχήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, και σε άλλα σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η κακοκαιρία Ετεοκλής έχει φέρει ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους πολύ έντονες, ενώ ισχυρή καταιγίδα έπληξε και την Αττική.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 09:00 το πρωί του Σαββάτου είχαν καταγραφεί σε Θεοδώριανα Άρτας (81 χιλιοστά), Αλαγονία Μεσσηνίας (63) και Πάπιγκο Ιωαννίνων (55), ενώ οι ισχυρότερες ριπές ανέμου σε Παξιμάδα Καρύστου (127 χιλιόμετρα την ώρα), Καρδαμύλη Μεσσηνίας (90) και Διόνυσος Αττικής (89).

https://www.facebook.com/meteoclub.greece/videos/460374247998659/

Μεγάλης έντασης και μικρής διάρκειας ο «Ετεοκλής» έφερε προβλήματα αλλά και εντυπωσιακές εικόνες, όπως αυτές που καταγράφονται στο βίντεο που δημοσιεύθηκε στη σελίδα Meteoclub στο Facebook από τη Μαρίνα Φλοίσβου.

Στο βίντεο πολύ ισχυροί έως και θυελλώδεις νοτιάδες με ένταση έως και 8 Μποφόρ, ταχύτητα ανέμου στα 65-75χλμ την ώρα να «σαρώνουν» την περιοχή.

Πότε θα εξασθενήσουν τα έντονα φαινόμενα

Τα έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρουν σταδιακά μέσα στην ημέρα.

Ειδικότερα, από το μεσημέρι του Σαββάτου, στα δυτικά της Ελλάδας, από το απόγευμα του Σαββάτου σταδιακά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, από τη νύχτα του Σαββάτου, βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ