Αφρική

Σ.Αραβία-ΗΑΕ-Αίγυπτος αναγνωρίζουν τη Βουλή ως μοναδική αρχή - Αύξηση παραδόσεων πολεμικού υλικού & χρημάτων στον Χαφτάρ

Είπαμε ότι οι εξελίξεις μετά την κίνηση Ερντογάν και την υπογραφή συμφωνίας με τον “δήμαρχο” της Τρίπολης της Λιβύης, έχει ανοίξει “τους ασκούς του Αιόλου” και οι αντιδράσεις θα είναι ιλιγγιώδεις, διότι έχουν σκοπό να μπει “φρένο” στον σουλτάνο Ερντογάν και στα έκνομα οθωμανικά σχέδια του.

Πριν λίγο, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αίγυπτος, ξεκίνησαν διαδικασία εκδίωξης του επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, ήραν την αναγνώριση τους στην κυβέρνηση του, ενώ αποφάσισαν να αναγνωρίσουν ως νόμιμη εξουσία στην Λιβύη το Προεδρικό Συμβούλιο του Εθνικού Μνημονίου (UMH), που εκπροσωπεί όλες τις φυλές και το οποίο καταδίκασε την συμφωνία με την Τουρκία, ως προδοτική.

Οι τρεις θα υποστηρίξουν ακόμα πιο πολύ (με πολεμικό υλικό και χρήματα) τον Λίβυο στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Λιβύη.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1201640064230608898

Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αίγυπτος, αναγνωρίζουν ουσιαστικά ως το μοναδικό επίσημο αντιπρόσωπο της χώρας στη διεθνή σκηνή, το Προεδρικό Συμβούλιο του Εθνικού Μνημονίου (UMH) ακυρώνοντας την τουρκική παρουσία στην Λιβύη, και έτσι θα ξεκινήσει πιθανότατα ακόμα μια διαδικασία, για να κηρυχθούν παράνομοι οι Τούρκοι “σύμβουλοι” που βρίσκονται στην χώρα, οι οποίοι δεν θα έχουν πλέον νομιμοποίηση.

Εν τω μεταξύ ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σάλμαν Μπιν Αμπντουλάζιζ δέχθηκε χθες τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων (ΤΜ), Τάμρουρκ, Αγκίλα Σαλέχ στο Ριάντ.

Οι δύο αποφάσισαν ένα σχέδιο με το όνομα "Al-Ahrar" για την Λιβύη, για τον τερματισμό της αναγνώρισης της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τρεις χώρες αποφάσισαν να προωθήσουν την απόφαση τους σε: Αραβικό Σύνδεσμο, Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και στην Αφρικανική Ένωση, τα μέλη των οποίων θα καλέσουν επίσης να λάβουν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, κοινώς να συμπορευτούν μαζί τους αυξάνοντας τον αριθμό των χωρών που δεν θα αναγνωρίζουν τον Σαράτζ.

Μετά από αυτό, αναφέρθηκε ότι το “ξήλωμα” του Σαράτζ και η αναγνώριση του Προεδρικού Συμβουλίου του Εθνικού Μνημονίου (UMH) θα προωθηθεί στον ΟΗΕ για τα περαιτέρω.

Είναι λοιπόν πασιφανές ότι οποιαδήποτε πιθανή κίνηση τουρκικού ερευνητικού πλοίου στην ΝΑ Μεσόγειο με συνοδεία πολεμικών πλοίων, θα είναι παράνομη, καταχρηστική, και κυρίως θα θεωρηθεί εισβολή σε ξένη περιοχή.

Η Ελλάδα μαζί με την Αίγυπτο και λοιπούς, οφείλουν να προωθήσουν σήμερα κιόλας σχέδιο περιπολίας ναυτικής αρμάδας, για να κόψουν τον δρόμο σε τυχόν τουρκικά σχέδια, τα οποία επιμελώς βλέπουμε μήνες τώρα, (βολή του πυραύλου ATMACA, την τελευταία τουρκική άσκηση, μαζί με τους χάρτες που κουνάνε οι Τούρκοι συνέχεια).

Το όλο θέμα εφόσον συνεχιστεί κατά αυτόν τον τόπο πιθανόν εκτιμούν ειδικοί αμυντικοί αναλυτές, να δημιουργήσει και στρατιωτικό συνασπισμό των "τριών", με σκοπό την εκδίωξη των Τούρκων που ονειρεύονται οθωμανικά μεγαλεία και μάλιστα το λένε στην Λιβύη και στην Α.Μεσόγειο.

Ο διευθυντής της τουρκικής Αστυνομικής Ακαδημίας, Δρ Yılmaz Çolak δήλωσε σήμερα σε μεγάλη τουρκική εφημερίδα, ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που εντοπίστηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν γίνει το επίκεντρο μεγάλων διεθνών δυνάμεων και εταιρειών.

«Οι διεθνείς εξελίξεις και η  ασφάλεια στην Μεσόγειο για την Τουρκία, τόσο από την άποψη της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής πλευράς, είναι πολύ κρίσιμη και καθοριστική. Στην κατανομή των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία έχει σαφές δικαίωμα. Η μαζική μετανάστευση που συνέβη στις χώρες της περιοχής θα προκαλέσει την κατάρρευση της δημόσιας τάξης. Έχουμε σχέση με τους ανθρώπους αυτής της περιοχής της Μεσογείου.

Πρόβλημα υπήρχε στη Λιβύη και πριν από 100 χρόνια, αλλά και τώρα, είναι όμως εσωτερικό μας θέμα. Είμαστε η πρώτη χώρα που ζητούν βοήθεια πάντα. Αυτό συμβαίνει επειδή είμαστε το πιο ισχυρό και σταθερό κράτος στην περιοχή. Θεωρούμε ότι είμαστε κράτος που πρέπει να εμπλέκεται σε οποιοδήποτε πρόβλημα γύρω μας.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι η Μεσόγειος δεν είναι ένα μακρινό μέρος για μας, με την ιστορική έννοια. Η Μέση Ανατολή είναι το μέρος μας όπως είναι τα Βαλκάνια και ο Καύκασος. Τα πάντα που υπάρχουν, από το δυτικότερο έως το ανατολικό τμήμα της Μεσογείου είναι αναπόφευκτα εσωτερικό μας θέμα. Ανθρώπινες κρίσεις, αστάθεια αλλά και το περιβάλλον μας επηρεάζουν βαθιά", δήλωσε ο ίδιος μέσα σε παραλήρημα.

Πρόκειται για νεο-οθωμανικό μανιφέστο το οποίο θα φέρει την καταστροφή και τον διαμελισμό οποιαδήποτε στιγμή στους υπερφίαλους Τούρκους, που τα θέλουν όλα δικά τους, αλλά στο τέλος θα λάβουν βέβαια το "σωστό αντίτιμο".  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...