Κόσμος

Εκλογές στη Βρετανία: Νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας θέλει η Νίκολα Στέρτζον

Πρέπει να επιτραπεί στη Σκοτία να οργανώσει νέο δημοψήφισμα για την θέση της στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη συντριπτική νίκη του Σκοτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP) στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες Πέμπτη, τόνισε σήμερα η αρχηγός του Νίκολα Στέρτζον.

Με βάση το έξιτ πολ το SNP οδεύει να κερδίσει τις 55 από τις 59 έδρες της Σκοτίας.

«Δόθηκε πλέον εντολή για να προσφερθεί στον λαό της Σκοτίας η δυνατότητα να επιλέξει το μέλλον του», σημείωσε η Στέρτζον σε δηλώσεις της στο Sky News.

«Υπάρχει ξεκάθαρη επιθυμία και ενστερνισμός της ιδέας η Σκοτία δεν πρέπει να καταλήξει με μια κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον και να ξεριζωθεί από την Ευρώπη παρά τη θέλησή της», συνέχισε η Στέρτζον.

«Ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να έχει εντολή να βγάλει την Αγγλία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά λέω εμφατικά ότι δεν έχει εντολή να πάρει το Σκοτία και να τη βγάλει από την ΕΕ. Η Σκοτία πρέπει να έχει δικαίωμα επιλογής για το δικό της μέλλον», επέμεινε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...