Πολιτική

«Είμαστε ΠΑΣΟΚ» δηλώνουν οι 5 μετά το σήμα διαγραφής από την Γεννηματά

Επιτίθενται με σφοδρότητα στον επικεφαλής της παράταξης που στηρίζει το ΚΙΝΑΛ, Κ. Παπαδημητρίου

Αιχμηρή απάντηση στην ενδεχόμενη κίνηση της Φώφης Γεννηματά να τους διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής δίνει τα πέντε στελέχη που κατεβαίνουν στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου την προσεχή Κυριακή με αντίπαλο ψηφοδέλτιο.

«Είμαστε ΠΑΣΟΚ», δηλώνουν τα πέντε στελέχη που κατεβαίνουν με την παράταξη «Προοδευτικοί Οικονομολόγοι», επικεφαλής της οποίας είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.κ. Ψυχογιός, Νταγιάννης, Λαμπράκης, Κανακουσάκης και Πουλής εκφράζουν την έκπληξή τους «για τα σενάρια περί διαγραφής», επιτίθενται με σφοδρότητα στον επικεφαλής της παράταξης που στηρίζει το ΚΙΝΑΛ, Κ. Παπαδημητρίου και διαμηνύουν επί της ουσίας στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να αποδεχθεί την κάθοδό τους με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην τους διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση των πέντε στελεχών του Οικονομικού Επιμελητηρίου με ρίζες στο ΠΑΣΟΚ αναφέρουν χαρακτηριστικά στην κοινή ανακοίνωσή τους:

“Με έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε από μέσα ενημέρωσης ότι ο κ. Παπαδημητρίου με αφορμή τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ζήτησε τη διαγραφή μας από το Kίνημα.

Δηλώνουμε, προς κάθε κατεύθυνση πως είμαστε και παραμένουμε σταθεροί στο κόμμα που τόσα χρόνια μας τίμησε και τιμήσαμε. Είμαστε ΠΑΣΟΚ και είμαστε περήφανοι για την ιστορία και τους αγώνες που έχουμε δώσει.

Στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, ο κ. Παπαδημητρίου έχει καταγράψει διασπαστική και αντισυντροφική συμπεριφορά ήδη απ το 2013. To 2016 μετά τις εκλογές, προέβη σε απαράδεκτες ενέργειες που δεν συνάδουν με συντροφικές συμπεριφορές, αποκεφαλίζοντας κάθε συνάδελφο που δεν ήταν υποταγμένος στον προσωπικό μηχανισμό του.

Στη συνέχεια, μέχρι και σήμερα, σέρνει την παράταξη πίσω από καρεκλοκένταυρες επιθυμίες, και την καθιστά σε παρακολούθημα της συντηρητικής ΔΗΚΙΟ στο Επιμελητήριο, χωρίς να διστάζει να “συγκυβερνά" μαζί της στα όργανα διοίκησης.

Η παραπάνω αντι-συντροφική συμπεριφορά, που μόνο γνώμονα έχει το προσωπικό συμφέρον, δεν μπορούσε να γίνει πλέον ανεκτή όχι μόνο από μας αλλά και αρκετούς άλλους συντρόφους που αγωνίζονταν για το μέλλον της ΠΑΣΚΟ.

Δημιουργήσαμε και συμμετέχουμε στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου με μια νέα ανεξάρτητη επιμελητηριακή παράταξη (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ), με συναδέλφους από διάφορους πολιτικούς και επαγγελματικούς χώρους, με μόνο γνώμονα να εξελιχθεί το Επιμελητήριο σε χρήσιμο θεσμό και φορέα υπεύθυνης και επαγγελματικής έκφρασης. Άλλωστε ο ρόλος των επιστημονικών φορέων και των οργανώσεων είναι να διατυπώνουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις και να αφουγκράζονται τον παλμό και τις ανάγκες της κοινωνίας και των συναδέλφων, τις οποίες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και τα πολιτικά κόμματα, ως πυλώνες της δημοκρατίας και όχι το αντίθετο..

Είναι βαθιά υποκριτικό αυτοί που συνετέλεσαν στην ολίσθηση της παράταξης και του χώρου με διασπαστικές συμπεριφορές στο παρελθόν, σήμερα να μας κουνάνε το δάχτυλο. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες στο Επιμελητήριο και την κοινωνία για την επικράτηση προοδευτικών θέσεων και λύσεων, πιστοί πάντα στο χώρο και στο κίνημα μας. Η ζωή θα δείξει ποιος υπηρετεί αρχές, ιδέες και το κίνημα και ποιος τα προσωπικά του συμφέροντα».

Με εκτίμηση,

1.Ψυχογυιός Παναγιώτης

2.Νταγιάννης Αιμίλιος

3.Λαμπράκης Γεώργιος

4.Κανακουσάκης Κωνσταντίνος

5.Πουλής Γεώργιος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...