Ελληνοτουρκικά

Δ. Σταθακόπουλος: Η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα (βίντεο)

«Ό,τι κάνει η Τουρκία μέχρι σήμερα είναι απολύτως αναμενόμενο και προβλέψιμο, με βασικό στόχο να δημιουργήσει τετελεσμένα», δήλωσε τη Δευτέρα στο δελτίο ειδήσεων του CNN Greece, o δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, νομικός και ειδικός επί των τουρκικών θεμάτων.

«H Τουρκία μάς ανακοινώνει την τακτική της και εμείς είμαστε απροετοίμαστοι και ουσιαστικά η Αγκυρα διαμορφώνει την ατζέντα και εμείς ακολουθούμε», επισημαίνει ο κ. Σταθακόπουλος.

Επίσης ο τουρκολόγος – νομικός υπενθυμίζει πως «η Τουρκία πάντα πατάει σε δύο βάρκες. Είναι κοντά και με τις ΗΠΑ και με τη Ρωσία, ενώ έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και με τη Γερμανία».

Αναφορικά με την απέλαση του Λίβυου πρέσβη, ο κ. Σταθακόπουλος ανέφερε πως «η κυβέρνηση απέλασε τον αδύναμο κρίκο της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης και αυτό εξελήφθη από την Άγκυρα ως αδυναμία της Αθήνας, κάτι που το είπε ξεκάθαρα ο Χουλουσί Ακάρ».

Ωστόσο, όπως είπε ο δρ.Δημήτρης Σταθακόπουλος, «η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει επεισόδιο με τον Τούρκο πρέσβη, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν casus belli και οι επιπτώσεις θα ήταν απρόβλεπτες».

«Η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα, αποσκοπώντας πως σε 10 με 20 χρόνια θα λάβει την κυριότητα. Και αυτό το κάνει εδώ και πολλά χρόνια και στην περίπτωση της Κύπρου, της Συρίας και των Ιμίων», υποστήριξε ο κ. Σταθακόπουλος.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης