Εσωτερική Ασφάλεια

Διπλή θωράκιση του Έβρου: Επεκτείνεται ο φράχτης και ενισχύονται οι περιπολίες

Τη μετατροπή του Έβρου σε αδιαπέραστο για τις προσφυγικές- μεταναστευτικές ροές πέρασμα, με ενδεχόμενη επέκταση του αγκαθωτού σιδερένιου φράχτη της Ορεστιάδας σε όλο το μήκος του ποταμού σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Δεδομένου ότι η πίεση στα χερσαία σύνορα της Θράκης έχει καταστεί δυσβάσταχτη, ο κυβερνητικός σχεδιασμός εστιάζει σύμφωνα με πληροφορίες, σε δύο ζώνες αναχαίτισης των παράτυπων μεταναστευτικών ομάδων μέσω Έβρου: τη μία στην όχθη του ποταμού και τη δεύτερη πιο πίσω, επί της Εγνατίας Οδού ώστε όσοι καταφέρουν να περάσουν, να μην μπορούν να προωθούνται στο εσωτερικό με προορισμό καταρχάς τη Θεσσαλονίκη.

Η ενίσχυση της άμυνας "επί του πεδίου" εξετάζει πέρα από την επιχειρησιακή δράση του ανθρώπινου παράγοντα, την κατασκευή, όπου η μορφολογία του εδάφους το επιτρέπει, αγκαθωτού τείχους στα πρότυπα του υφιστάμενου, μήκους 12 χλμ. στη Νέα Βύσσα. Μια τέτοια αγκαθωτή θωράκιση δεν θα είναι τεχνικά εύκολη ούτε και οικονομικά προσιτή λύση. Κυβερνητική πηγή που επικαλείται η "Καθημερινή", όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επέκτασης του φράχτη, απάντησε ότι "είναι μέσα στις συζητήσεις και αυτό".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ένας σημαντικός αριθμός μεταναστών χρησιμοποιεί πλέον και τη θαλάσσια οδό από τις ακτές της πόλης Αίνος της Τουρκίας προς τα παράλια της Αλεξανδρούπολης, δημιουργώντας πίεση και από το Θρακικό Πέλαγος.

Η κυβέρνηση προχωράει στην ενίσχυση άμεσα της συνοριοφυλακής με 400 άτομα επιπλέον προσωπικό, η διαδικασία για την πρόσληψη των οποίων τέθηκε ήδη σε κίνηση και υπολογίζεται ότι θα έχουν αναπτυχθεί έως τον Μάρτιο στον Έβρο, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλακεί και ο στρατός στις περιπολίες.

Από την Κυριακή ξεκίνησε και η επιχείρηση "εκκαθάρισης" της Εγνατίας Οδού, με μπλόκα και αυστηρούς ελέγχους από την αστυνομία καθ' όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου, τον οποίο χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον οι διακινητές για τη μεταφορά των "πελατών" τους στα ενδότερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...