Πολιτική

Διαματάρης: Κάνει ραντεβού και τουϊτάρει από Αυστραλία σαν υφυπουργός Εξωτερικών

Συνεχίζει το ταξίδι του και τις επαφές του

Το πρόγραμμά του συνεχίζει στην Αυστραλία ο παραιτηθείς υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, παρά το γεγονός ότι χθες παραιτήθηκε από τη θέση του. Το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Διαματάρης ανέβασε φωτογραφίες από τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στον λογαριασμό του στο Twitter, στον οποίο μάλιστα βλέπουμε εξακολουθεί να υπογράφει ως υφυπουργός Εξωτερικών.

Στη λεζάντα των φωτογραφιών γράφει: «Ευχαριστώ από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, κ. Μακάριο, για την τιμή που μου επεφύλαξε, να μου απονείμει το ανώτατο παράσημο της Αρχιεπισκοπής, τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Ανδρέα, σε αναγνώριση των υπηρεσιών μου για την εκκλησία».

Το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε χθες με τον κ. Διαματάρη, ο οποίος, παρά τον θόρυβο γύρω από το πρόσωπό του, είχε φύγει για πολυήμερο ταξίδι στην Αυστραλία. Του ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και, όταν εκείνος επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα, κλήθηκε να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του.

Κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά σχολίαζαν ότι παρόλο που ήταν «μια δύσκολη απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω της μακροχρόνιας φιλίας τους», ο κ. Διαματάρης δεν μπορούσε να παραμείνει στη θέση του υφυπουργού. «Ο πρωθυπουργός σε τέτοιου είδους ζητήματα δεν κάνει εκπτώσεις», σημείωναν οι ίδιες πηγές. «Πάνω απ’ όλα είναι το σωστό», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συνεργάτες του.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Διαματάρης, αφού ανέφερε ότι ασχολείται για δεκαετίες με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες και πως όλα αυτά τα χρόνια μόνη έγνοια του είναι η προσφορά στον Ελληνισμό, καταλήγει: «Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ