Υγεία

Βόλος: 15χρονη μαθήτρια νοσηλεύεται στο νοσοκομείο - Διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διακομίστηκε χθες μια 15χρονη μαθήτρια με μηνιγγίτιδα από το νοσοκομείο του Βόλου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα taxydromos.gr, η 15χρονη μαθήτρια παρουσίασε τις τελευταίες πέντε μέρες υψηλό πυρετό. Επισκέφτηκε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος της συνέστησε θεραπευτική αγωγή με αντιβίωση. Ο πυρετός ωστόσο δεν υποχωρούσε, μέχρι που η νεαρή έφηβη άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα δυσκαμψίας.

Οι γονείς της την πήγαν στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι θεράποντες γιατροί τής Παιδιατρικής Κλινικής του Αχιλλοπουλείου διέγνωσαν μηνιγγίτιδα.

Από το Βόλο στη Λάρισα η 15χρονη
Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις έκριναν σκόπιμο το κορίτσι να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Ωστόσο, η μοναδική προς το παρόν γιατρός που χειρίζεται το μηχάνημα στο Αχιλλοπούλειο ήταν εκτός υπηρεσίας και έτσι δόθηκε εντολή για διακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η κλινική εικόνα του κοριτσιού είναι καλή, ωστόσο επειδή προηγήθηκε η λήψη αντιβίωσης, οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις, ώστε η θεραπευτική αγωγή που θα ακολουθηθεί να είναι συμβατή με ό,τι προστάζει σ’ αυτές τις περιπτώσεις η ιατρική μεθοδολογία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ