Κόσμος

Βρετανία: Οι τζιχαντιστές απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε πολυσύχναστα μέρη ενόψει Χριστουγέννων

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε χριστουγεννιάτικες αγορές και σε πολυσύχναστα μέρη θα επιβληθεί σε καταδικασμένους και ύποπτους τζιχανιστές, στον απόηχο της τελευταίας επίθεση στο Λονδίνο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας, Ρόμπερτ Μπάκλαντ, θα επιβάλλει σκληρούς περιορισμούς σε ισλαμιστές εξτρεμιστές, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη London Bridge πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Επιπλέον, θα εφαρμοστούν αυστηρότερες συνθήκες για όσους παίρνουν άδεια από τη φυλακή, ενώ εκτίουν ποινή για τρομοκρατία, αλλά και για όσους ελέγχονται από τους αντιτρομοκρατικούς μηχανισμούς, επειδή δεν καταδικάστηκαν λόγω έλλειψης επαρκών αποδείξεων για τη δίωξή τους.

Θα απαγορευτεί στους τζιχανιστές να βρίσκονται σε μέρη με πολύ κόσμο, όπως σε εορταστικές αγορές, γήπεδα και εμπορικά κέντρα.

Όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς φοβούνται την περίπτωση να ξανασημειωθούν τρομοκατικές επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες επιθέσεις στην Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι το 2016 στο Βερολίνο, δράστης χρησιμοποίησε κλεμμένο φορτηγό και έπεσε πάνω στο πλήθος σκοτώνοντας 12 ανθρώπους, ενώ πέρυσι, τζιχανιστής σκότωσε πέντε ανθρώπους στο Στρασβούργο.

Η απόφαση του Βρετανού υπουργού Δικαιοσύνης έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι ο δράστης της επίθεσης στη London Bridge, Ουσμάν Καν, βρισκόταν καταδικασμένος στη φυλακή, ωστόσο απελευθερώθηκε νωρίτερα.

Επιπλέον περιορισμοί θα εφαρμοστούν σε συνεννόηση με την αντριτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας.

Μιλώντας στη Daily Mail, ο Ρόμπερτ Μπάκλαντ ανέφερε: «Έρχονται τα Χριστούγεννα και έχουν απολύτο δίκιο να εφαρμόσουμε την απαγόρευση. Με δεδομένο το τι έχει συμβεί, θα υπάρχουν πολλοί συγκεκριμένοι περιορισμοί για αυτούς τους ανθρώπους.
22023974-7773837-image-m-60_1575925142164

»Θα υπάρξουν πιο αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί, ώστε να μην πηγαίνουν σε πολυσύχναστα μέρη όπως είναι οι χριστουγεννιάτικες αγορές. Είναι σημαντικό να κάνουμε τους Βρετανούς πολίτες να νιώσουν όσο το δυνατόν πιο σίγουροι και ασφαλείς από αυτούς που θέλουν να προκαλέσουν τον τρόμο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης