Κόσμος

Βρετανία: Βαρυποινίτης - βιαστής που είχε καταδικαστεί ισόβια αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από ένα γραφειοκρατικό λάθος

Σε βάρος ενός καταδικασθέντος διαρρήκτη που επιτίθετο και βίαζε γυναίκες και παιδιά για ένα διάστημα 2 εβδομάδων στη Βρετανία, ενώ είχε αποφυλακιστεί έπειτα από λάθος των αρχών, επιβλήθηκαν σήμερα 33 ποινές ισόβιας κάθειρξης, με τον δικαστή να επισημαίνει ότι το πρόσωπο αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ να αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία.

Ο Τζόζεφ Μακάν, ηλικίας 34 ετών, κρίθηκε ένοχος σε 37 κατηγορίες που αφορούσαν εγκλήματα τα οποία διέπραξε φέτος, στο διάστημα Απριλίου-Μαΐου, σε βάρος 11 θυμάτων ηλικίας 11-71 ετών. Μεταξύ άλλων, είχε απαγάγει 7 ανθρώπους.

Ο 34χρονος θα εκτίσει ποινή κάθειρξης 30 ετών προτού οι δικαστικές αρχές εξετάσουν οποιοδήποτε αίτημα αποφυλάκισης. Κατά την ανακοίνωση της ποινής του, ο δικαστής Άντριου Έντις επισήμανε ότι πρόκειται για έναν «δειλό, βίαιο νταή και παιδόφιλο».

«Δεν επιδείξατε ποτέ ούτε ίχνος μεταμέλειας ούτε ανησυχίας απέναντι στα θύματά σας. Έχετε εμμονή με τον εαυτό σας και πιστεύετε ότι δικαιούστε να χρησιμοποιείτε άλλους ανθρώπους με οποιονδήποτε τρόπο θέλετε», σημείωσε.

«Είστε ένας κλασικός ψυχοπαθής. Δεν νομίζω ότι θα σταματήσετε ποτέ να είστε επικίνδυνος».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της υπηρεσίας δικαστικής επιτήρησης ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν στην υπόθεση του Μακάν, αφού έγινε γνωστό ότι ο δράστης θα έπρεπε να έχει φυλακιστεί από την εποχή των επιθέσεων που έκανε, καθώς είχε συλληφθεί να διαπράττει ληστεία παραβιάζοντας τους όρους της αποφυλάκισής του για μια άλλη διάρρηξη.

Οι επιθέσεις του Μακάν ξεκίνησαν την 22α Απριλίου, όταν απήγαγε μια 21χρονη γυναίκα υπό την απειλή μαχαιριού, στο Ουάτφορντ, στο βόρειο Λονδίνο. Τέσσερις ημέρες αργότερα, απήγαγε άλλες δύο γυναίκες στο βόρειο Λονδίνο, τις οποίες βίασε κατ’ εξακολούθηση και κακοποίησε σεξουαλικά.

Τα θύματα κατάφεραν να δραπετεύσουν, όταν η μία εξ αυτών χτύπησε τον Μακάν στο κεφάλι με ένα μπουκάλι βότκα, εκείνος, όμως, κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης.

Κατόπιν, κράτησε αιχμάλωτη μία γυναίκα, στο σπίτι της, στη βόρεια Αγγλία και κακοποίησε σεξουαλικά τα παιδιά της, ηλικίας 11 και 17 ετών, προτού βιάσει μια 71χρονη γυναίκα, στην οποία επιτέθηκε μόλις εκείνη είχε μπει στο αυτοκίνητό της. Στη συνέχεια, απήγαγε και κακοποίησε σεξουαλικά ένα 13χρονο κορίτσι μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο, προτού και οι δύο καταφέρουν να δραπετεύσουν και να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του έλαβε τέλος, όταν αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα του Μακάν και τον στρίμωξαν, ενώ εκείνος κρυβόταν πάνω σε ένα δέντρο.

«Ο Μακάν είναι ένας από τους πλέον επικίνδυνους εγκληματίες που έχει γνωρίσει ποτέ αυτή η χώρα και αυτή η ποινή που επιβλήθηκε σήμερα είναι μια αντανάκλαση των ειδεχθών εγκλημάτων του, τόνισε η επικεφαλής ερευνήτρια της αστυνομίας Κάθριν Γκούντγουιν.

«Είχαμε έναν απώτερο σκοπό, να οδηγήσουμε τον Μακάν ενώπιον της δικαιοσύνης και να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα υποφέρει ξανά στα χέρια του».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...