Βαλκάνια

Βούτσιτς: Αν ο Πούτιν ήταν πρόεδρος το 1999 δεν θα μας βομβάρδιζε το ΝΑΤΟ

Την ιδιαίτερη εκτίμηση που τρέφουν οι Σέρβοι στον Πούτιν, έδειξε ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι εξαιρετικές και ότι η Σερβία βασίζεται στην υποστήριξη της Ρωσίας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όπως και η Ρωσία στη σερβική υποστήριξη.

Ο Βούτσιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Σότσι, μετά τη συνάντηση με τον Πούτιν, ότι η Σερβία δεν ψήφισε καμία διεθνή πράξη ενάντια της Ρωσίας.

Είπε ότι οι άνθρωποι στη Σερβία «εκτιμούν περισσότερο τον Πούτιν από κάποιους πρώην ηγέτες της Ρωσίας».

Μάλιστα, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι η Σερβία «δεν θα είχε βομβαρδιστεί το 1999 εάν ο Πούτιν ήταν τότε στην εξουσία στη Ρωσία».

Αναφερόμενος στο Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ότι «η αλβανική πλευρά προσπαθεί να κερδίσει την αναγνώριση χωρίς η Σερβία να πάρει τίποτε».

Εστιάζοντας στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας – Σερβίας, είπε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αυξάνεται και πρόσθεσε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο Πούτιν ότι η Σερβία θα μπορέσει να αγοράσει πρόσθετες ποσότητες αερίου ανεξάρτητα από τις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σημειώνει η σερβική Beta.

πηγή: echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ