Βόρεια Ήπειρος

Βορειοηπειρώτες: Η ανιδιοτελής προσφορά τους στους σεισμοπαθείς της Αλβανίας

Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου με άκρως αλτρουιστική διάθεση, προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους Αλβανούς πληγέντες του φονικού σεισμού.

Οι ομογενειακοί δήμοι των Ελλήνων, οι κοινώς λεγόμενοι μειονοτικοί, Βορειοηπειρώτες επιχειρηματίες, μικρά παιδιά, μειονοτικά σχολεία και σύλλογοι, τρέχουν να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες.
Βαρύ και πένθιμο το κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πληγωμένη απ’ το φονικό Εγκέλαδο Αλβανία.

Πράγμα που ταυτόχρονα έθεσε σε κίνηση την αλληλεγγύη πλήθος κόσμου, που ξεπερνά σύνορα και εθνικές καταβολές.

Μέσα σε όλα αυτά, έντονη και η παρουσία του βορειοηπειρωτικού στοιχείου, δίνοντας δυναμικό παρών στον αγώνα για προσφορά. Οι ομογενειακοί δήμοι των Ελλήνων, οι κοινώς λεγόμενοι μειονοτικοί, Βορειοηπειρώτες επιχειρηματίες, μικρά παιδιά, μειονοτικά σχολεία και σύλλογοι, τρέχουν να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες.

Το ελληνικό φιλότιμο σε όλο του το μεγαλείο και χωρίς κανένας απ’ αυτούς να ζητά κάποια ανταπόδοση. Είναι στο αίμα τους η συνδρομή στα κοινά και περισσότερο η συμβολή στην ανάγκη.

Πάρα τα όσα αντικειμενικά υφίστανται σε θέματα εφαρμογής των δικαιωμάτων τους, παρά τις μεμονωμένες ή και τις οργανωμένες ποικιλότροπες επιθέσεις, εκείνοι είναι παρόντες στις δυσκολίες, τροφοδότες αγάπης και ειρήνης.
Το παράδειγμά τους δεν αποσκοπεί σε κανενός είδους ιδιοτέλεια, απλώς εκτελούν με συναίσθηση το καθήκον τους προς το συνάνθρωπο.

Ευχόμαστε αυτή η τόσο δύσκολη συγκυρία να φέρει στο προσκήνιο συμπεριφορές και τρόπους ανάλογες του σημερινού κύματος καλοσύνης προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαιτέρως της επίσημης αλβανικής πολιτείας.

Ο Ανταποκριτής

Πηγή: Himara.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...