Υγεία

Από διφθερίτιδα πέθανε τελικά ο 8χρονος - Τι ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ο 8χρονος στο νοσοκομείο Παίδων έφερε το βακτήριο της διφθερίτιδας και, τελικά, όπως έδειξαν οι εξετάσεις έχασε τη ζωή του από αυτό

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώθηκε την Πέμπτη (05/12/2019) από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England), για τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο 8χρονο παιδί οκτώ που κατέληξε στις 26/11/2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού», με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού.

Τελικά φαίνεται πως ο 8χρονος έφερε το βακτήριο της διφθερίτιδας και όπως έδειξαν οι εξετάσεις έχασε τη ζωή του από αυτό.

Η είδηση του θανάτου του παιδιού προκάλεσε κύμα αντιδράσεων με αφορμή την πληροφορία ότι ο 8χρονος πιθανότατα δεν είχε εμβολιαστεί πλήρως για την ασθένεια της διφθερίτιδας. Τελικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το άτυχο παιδί είχε κάνει όλα τα εμβόλια, στη σωστή μάλιστα ηλικία.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί ήταν ορφανό και διέμενε μέχρι τα πέντε του χρόνια σε δομές της Κοινωνικής Πρόνοιας. Αρχικά φιλοξενούνταν στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» και στη συνέχεια στο ΠΙΚΠΑ Βούλας. Στην ηλικία των 5 ετών, το παιδί ανέλαβε ανάδοχη οικογένεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων, ο 8χρονος Δ.Α. προσήλθε στις 22/11/2019 «με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή. Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...