Ρωσία

Ανησυχία από τη Μόσχα: Τζιχαντιστές προετοιμάζουν χτύπημα με χημικά κοντά στη ζώνη ασφαλείας στο Ιντλίμπ

Τον κίνδυνο ενδεχόμενης επίθεσης με χημικά κοντά στο Ιντλίμπ από τρομοκράτες τζιχαντιστές εκδηλώνει η Μόσχα.

Για τρομοκράτες που ετοιμάζονται να οργανώσουν χημικές επιθέσεις και να καταστρέψουν την υποδομή στα νότια της ζώνης ασφαλείας του Ιντλίμπ, έκανε λόγο την Πέμπτη ο επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, Γιούρι Μπορένκοφ.

«Το ρωσικό κέντρο για τη συμφιλίωση των αντιμαχόμενων κομμάτων έλαβε πληροφορίες ότι οι ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης Hayat Tahrir al-Sham (γνωστή ως Al Nusra), μαζί με μέλη της ψευδο-ανθρωπιστικής οργάνωσης "Λευκά Κράνη", σχεδιάζουν την χρήση τοξικών ουσιών και την καταστροφή των πολιτικών υποδομών στους οικισμούς του νότιου τμήματος της ζώνης ασφαλείας του Ιντλίμπ», είπε ο Μπορένκοφ.
«Σκοπός αυτών των προκλήσεων είναι να γεμίσουν με φωτογραφίες και βίντεο τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ της Μέσης Ανατολής της Δύσης για να ισχυριστούν ότι οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης χρησιμοποιούν χημικά όπλα εναντίον αμάχων και πραγματοποιούν αδιάκριτες επιθέσεις» πρόσθεσε.

Ο Μπορένκοφ σημείωσε επίσης ότι η ρωσική στρατιωτική αστυνομία συνεχίζει τις περιπολίες στις επαρχίες του Χαλεπίου, του Αλ Χαζάκα και της Ράκα καθώς όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, τα Λευκή Κράνη έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στο Ιντλίμπ ενώ ετοιμάζουν και κάποια προβοκάτσια στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει λάβει δημοσιότητα και υποστήριξη στη Δύση αλλά έχει κατηγορηθεί από τη Δαμασκό για εξτρεμισμό και προπαγάνδα.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δημιούργησαν ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ της ένοπλης αντιπολίτευσης και των κυβερνητικών δυνάμεων.

Τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Πούτιν τόνισαν την ανάγκη για συντονισμένες προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης και στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...