Κόσμος

Αδιανόητη πρόκληση: F-35 της Νότιας Κορέας «βομβαρδίζει» βάσεις των γειτόνων (βίντεο)


Η Πολεμική Αεροπορία της Δημοκρατίας της Κορέας κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο που δείχνει ένα stealth μαχητικό F-35 A να εξαπολύει επίθεση καταστρέφοντας το τελευταίο σύστημα αεράμυνας των γειτόνων τους.

Το σύστημα αεράμυνας που «επλήγη» από το F-35 είναι το υπερσύγχρονο Hwasong-14. Μετά από δύο σχεδόν χρόνια μυστηρίου, η Βόρειος Κορέα δοκίμασε φέτος για πρώτη φορά, τον βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο υγρών καυσίμων Hwasong-14, ομοίωμα του οποίου είχε παρουσιαστεί σε στρατιωτική παρέλαση τον Οκτώβριο του 2015.

Το διαφημιστικό βίντεο που στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα, δηλώνει ξεκάθαρα πως η στρατιωτική ένταση στην περιοχή δεν αποκλιμακώνεται, παρά τα όσα είχε δηλώσει πριν από ένα μήνα ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Κιμ Γέον-τσουλ, ο οποίος είχε ισχυριστεί πως η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη μετά την συνάντηση μεταξύ του προέδρου Μουν Τζέι-ιν και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Οι στρατιωτικές εντάσεις στην Κορεατική Χερσόνησο έχουν μειωθεί σημαντικά, μετά την σημαντική υλοποίηση των συμφωνηθέντων, αλλά και της ειρήνης που μπορούν να αισθανθούν οι άνθρωποι μας να γίνεται πραγματικότητα», είχε μεταδώσει τότε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Μάλλον όχι…
https://twitter.com/DylanMalyasov/status/1205400939261284352?ref_src=twsrc%5Etfw
Ο πύραυλος Hwasong-14
Η αποκάλυψη του ονόματος του πυραύλου είχε γίνει τον Μάρτιο του 2016 από την Αμερικανική ιστοσελίδα Free Beacon, η οποία με στοιχεία που ερευνητές είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν, απέδειξε ότι ο Hwasong-14 δεν ήταν μια έκδοση του πυραύλου KN-08 όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά ένας νέος πύραυλος.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές ειδικευμένους στο Βορειοκορεατικό πυραυλικό πρόγραμμα, ο Hwasong-14 μοιάζει εξωτερικά με τον Σοβιετικό βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο R-29 Vysota (Р-29 Высота), ενώ σύμφωνα με την κωδικοποίηση του ΝΑΤΟ ο Σοβιετικός πύραυλος ονομάζεται SS-N-8 Mod 1.

Ο Βορειοκορεατικός πύραυλος σύμφωνα με το Gunter’s Space Page βασίζεται τεχνολογικά στον βαλλιστικό πύραυλο υγρών καυσίμων Hwasong-12, ο οποίος έχει εμβέλεια 4.500 χλμ, όπως εκτιμήθηκε κατά την δοκιμή που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2017. Ο Hwasong-14 είναι μεγαλύτερος από τον Hwasong-12 κατά ένα στάδιο και δοκιμάστηκε στην περιοχή Kosong, κοντά στην αεροπορική βάση Panghyon.

Ο Hwasong-14 ακολούθησε κατά την εκτόξευση του μια τροχιά σε απόσταση 933 χλμ, φτάνοντας στο απόγειο στα 2.802 χλμ και έπληξε τον στόχο στην θάλασσα μετά από 39 λεπτά πτήσης. Με βάση αυτά τα δεδομένα οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εμβέλεια του πυραύλου είναι 6.000 χλμ γεγονός που επιτρέπει στην Βόρειο Κορέα να πλήξει στόχους στην Αλάσκα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ