Κοινωνία

Έφυγαν από ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1 για να παρουσιάσουν πρωινή εκπομπή στην ΕΡΤ

Οι δύο δημοσιογράφοι θα συμβάλλουν στην προσπάθεια ανανέωσης της ΕΡΤ και θα βγουν στον αέρα στην αρχή του 2020, ενώ η μετάδοση της εκπομπής προβλέπεται για όλο το επόμενο έτος.

Οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Κοτταρίδης και Γιάννης Πιτταράς (σ.σ. πολιτικοί συντάκτες σε ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ, αντίστοιχα) μετακομίζουν στην ΕΡΤ, όπου θα παρουσιάσουν νέα πρωινή εκπομπή από τις 6:00 ως τις 10:00 το πρωί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΤ, οι δύο δημοσιογράφοι θα συμβάλλουν στην προσπάθεια ανανέωσης της δημόσιας τηλεόρασης και θα βγουν στον αέρα στην αρχή του 2020, ενώ η μετάδοση της εκπομπής προβλέπεται για όλο το επόμενο έτος.

Αρχισυντάκτης της εκπομπής θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος. Στο πλάι των παρουσιαστών θα βρεθούν ρεπόρτερ, όπως και το δημοσιογραφικό, τεχνικό και καλλιτεχνικό δυναμικό της ΕΡΤ.

Στην ανακοίνωση, επίσης, επισημαίνεται πως το ημερήσιο κόστος της τετράωρης εκπομπής θα είναι 1990 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερο από την αντίστοιχη μικτή παραγωγή που υπήρχε στην ΕΡΤ μέχρι πρότινος.

Ωστόσο, η ενίσχυση της ΕΡΤ δεν σταματά εδώ, καθώς το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε τον εμπλουτισμό του προγράμματος με δύο ακόμη εξωτερικές παραγωγές.

Η πρώτη εκπομπή θα είναι ταξιδιωτική, θα γυρίζεται εξ ολοκλήρου εκτός στούντιο, και στόχος είναι η προβολή γνωστών και άγνωστων σημείων της χώρας μας ενώ εγκρίθηκαν 24 επεισόδια συνολικού κόστους 232.000 ευρώ. Την παρουσίαση θα αναλάβει η δημοσιογράφος Ίνα Ταράντου.

Τέλος, η δεύτερη εκπομπή θα εκπληρώσει μια πρωτότυπη ιδέα, όπου οι πρωταγωνιστές θα είναι κάθε φορά δύο γνωστά, αλλά φαινομενικά ετερόκλητα πρόσωπα από το δημόσιο βίο που θα συζητούν χωρίς την παρουσία συντονιστή δημοσιογράφου. Το κόστος που εγκρίθηκε για 24 επεισόδια, είναι 100.200 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...