Μέση Ανατολή

Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χθες Σάββατο από ισραηλινά πυρά στο χωριό Μπέιτ Άουα κοντά στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ισραηλινοί στρατιώτες, που πραγματοποιούσαν μια «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην περιοχή, εντόπισαν τρεις Παλαιστίνιους που έριχναν βόμβες μολότοφ σε ισραηλινό όχημα σε κοντινό δρόμο, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Οι στρατιώτες πυροβόλησαν και πέτυχαν έναν από τους Παλαιστίνιους, ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Οι άλλοι δύο Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε ανάκριση.

Το παλαιστινιακό ιπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έλαβε γνώση ότι «ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε (...) αφού οι δυνάμεις κατοχής άνοιξαν πυρ εναντίον του στο Μπέιτ Άουα, νότια της Χεβρώνας» , κατονομάζοντας το θύμα ως τον 18χρονο Μπαντάουι Μασάλμα.

Το παλαιστινιακό χωριό Μπέιτ Άουα βρίσκεται κοντά στον οικισμό Νεχογκότ, νοτιοδυτικά της Χεβρώνας.

Περιστατικά συμβαίνουν τακτικά μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου υπάρχουν πολλοί ισραηλινοί οικισμοί.

Ενώ η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη συνεχίστηκε υπό όλες τις ισραηλινές κυβερνήσεις από το 1967, επιταχύνθηκε τα τελευταία χρόνια υπό την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και από τότε που ανήλθε στην εξουσία των ΗΠΑ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Περισσότεροι από 600.000 Ισραηλινοί ζουν σε οικισμούς στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι οικισμοί αυτοί δεν έχουν καμία «νομική βάση» και συνιστούν μια «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» σύμφωνα με το ψήφισμα 2334 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών του 2016.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...