Κόσμος

Ένας μικρούλης με σύνδρομο Down κάνει πατινάζ ταχύτητας και μαγεύει - Βίντεο

Ο μικρούλης Αρσένι, που έχει σύνδρομο Down και άλλα προβλήματα υγείας, κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και μας μαγεύει με τις φιγούρες του στον πάγο.

Ο 10χρονος Αρσένι παρά τις δυσκολίες που του επιφύλασσε η ζωή, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να ασχοληθεί με το πατινάζ ταχύτητας, μαγεύοντας το κοινό.

Ο Αρσένι Κομαρόφ από το Αρμαβίρ της Ρωσίας είναι 10 χρονών και εδώ και δυο χρόνια, ασχολείται με το πατινάζ ταχύτητας μικρής πίστας. Ο μικρούλης πατινέρ δεν άφησε το πρόβλημα υγείας του να σταθεί εμπόδιο και να μην ακολουθήσει τα όνειρά του.

Το αγοράκι γεννήθηκε με σύνδρομο Down, ενώ πάσχει και από συγγενείς καρδιοπάθειες. Τα προβλήματα όμως αυτά, δεν σταμάτησαν στιγμή τον μικρούλη από τους στόχους του.

Ο προπονητής του Αρσένι, Σεργκέι Σμικάλοφ, αναφέρει πως το παιδί το πρώτο διάστημα είχε μεγάλο πρόβλημα στις προπονήσεις. Αντιμετώπιζε δυσκολία τόσο στις απλές κινήσεις, όσο και στον συντονισμό των συνδυασμών.

Οι συνεχείς προπονήσεις όμως σε συνδυασμό με το πείσμα του παιδιού, βοήθησαν τον Αρσένι όχι μόνο να αθλείται κανονικά, αλλά βελτίωσαν και την κατάσταση της υγείας του.

«Σήμερα ο Αρσένι προπονείται στον πάγο τρεις φορές την εβδομάδα», λέει ο πατέρας του 10χρονου αγοριού.

Με αφορμή την ιστορία του Αρσένι, η ρωσική Ολυμπιακή ομάδα παρέδωσε στο αγοράκι και στον αδελφό του ένα κράνος με την υπογραφή του παγκόσμιου πρωταθλητή στο πατινάζ ταχύτητας μικρής πίστας, Βίκτωρ Αν.

https://youtu.be/Lk_zVRuezCU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ