Κόσμος

Έδωσε το έναυσμα για τη νέα εποχή ο Ιταλός ΑΓΕΑ: «Ήρθε η ώρα για τα μαχητικά 6ης γενιάς»

Η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία έχει ήδη στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον, με τον Αρχηγό να δίνει το έναυσμα για τα μαχητικά 6ης γενιάς που θα διαδεχθούν τα F-35 του ιταλικού στόλου.

Από τον Νοέμβριο η Ιταλία εντάχθηκε στο σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάπτυξη του μαχητικού Tempest «έκτης γενιάς» ως μέρος ενός ευρύτερου αμυντικού συντονισμού τριών ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Η Ιταλία υπέγραψε την Επιστολή Προθέσεως (Letter of Intent – LoI) για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα μαχητικού επόμενης γενιάς «Tempest», στα πλαίσια της αμυντικής έκθεσης «DSEI 2019» που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Την υπογραφή της συμφωνίας χαιρετίζει ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Lorenzo Guerini, με το μήνυμα του υπουργείου να τονίζει τη «σημαντική εταιρική σχέση» της Ιταλίας και της Βρετανίας στον τομέα της αεροδιαστημικής.

Ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας σχολίασε την επόμενη μέρα του στόλου, ο οποίος «πρέπει να είναι έτοιμος για τις απειλές που έρχονται και εξελίσσονται ραγδαία».

«Ο παλαιότερος στόλος μας, κυρίως αεροσκάφη τέταρτης γενιάς, ωθείται πολύ πέρα ​​από αυτό που θεωρήθηκε εφικτό μόνο πριν από δύο χρόνια, η τεχνολογική εξέλιξη δεν περιμένει κανέναν. Ταυτόχρονα ήμασταν από τους πρώτους που «αγκαλιάσαμε» τα F-35, μια τεχνολογική και πολεμική επανάσταση στον τομέα των αεροσκαφών», τόνισε ο Ιταλός Αρχηγός και συνέχισε, «αλλά ήρθε πλέον η ώρα να κοιτάξουμε το μέλλον».

Ο Αρχηγός Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Πασκάλε Πρεζιόσα, αναφέρθηκε στα πιθανά μελλοντικά σενάρια μάχης και πως χρειάζεται η αεροπορία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. «Η ικανότητα της αεροπορίας να είναι αποτελεσματική στα σενάρια που βρίσκονται μπροστά μας απαιτεί κάτι περισσότερο από την παρούσα τεχνολογία, αυτό μας οδηγεί στη μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, πρόκληση: στη δημιουργία ενός «όπλου» για την κυριαρχία μας όχι μόνο στον αέρα, στη θάλασσα και την ξηρά, αλλά εκεί που μεταφέρεται ο μοντέρνος πόλεμος, στον κυβερνοχώρο και το διάστημα!».

«Πρέπει να δράσουμε άμεσα προκειμένου να διατηρήσουμε την εθνική μας υπεροχή, άμυνα και βιομηχανική ικανότητα. Οι ανταγωνιστές μας κάνουν ήδη τις κινήσεις τους και δεν μπορούμε να αντέξουμε να μείνουμε πίσω».

Προς το παρόν η Ιταλία βρίσκεται σε δύο διεθνή πρότζεκτ για νέα μαχητικά 6ης γενιάς: το πρόγραμμα Future Combat Air System και το Tempest.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ