Εθνικά θέματα

Έβρος: Επιθεώρησε τα έργα για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού ο Αλκιβιάδης Στεφανής-Εικόνες

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής κατά τη διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε στην περιοχή επιθεώρησε τα έργα και τις ενέργειες των αρχών σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα που ανθεί στην περιοχή.

Τα έργα, τις κοινές δράσεις Στρατού ξηράς και Ελληνικής Αστυνομίας και τις ενέργειες των αρχών στον Έβρο για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος επιθεώρησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής κατά τη διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στεφανής συναντήθηκε με τους διοικητές του Δ΄ Σώματος Στρατού, των ΧΙΙ και ΧVI μηχανοκίνητων μεραρχικών Πεζικού , τους αστυνομικούς διευθυντές των διευθύνσεων Αστυνομίας. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, καθώς και με τον διοικητή της λιμενικής αρχής Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης των διαταγών που έχουν εκδοθεί, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, κινήθηκε οδικώς στα χερσαία σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου στις ζώνες ευθύνης της 3ης – 7ης – 30ης – 31ης – 50ης Μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών και της τακτικής διοίκησης του 21ου μηχανοκίνητου συντάγματος Πεζικού πραγματοποιώντας ελέγχους των κοινών δράσεων Στρατού Ξηράς – Ελληνικής Αστυνομίας, των Σημείων Επιτήρησης, καθώς επίσης και των αποτρεπτικών εμποδίων.

Περαιτέρω, επισκέφθηκε το νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις δυνατότητες επιτήρησης καθώς και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη διοικητή.

Τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας συνόδευε ο διοικητής του Δ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

[gallery columns="1" size="full" ids="6897275,6897274,6897273"]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...