Αφρική

Α/ΓΕΝ του LNA προς Ελλάδα: «Έχετε το ισχυρότερο ΠΝ στην Α. Μεσόγειο» - «Έπρεπε να απελάσετε & τον Τούρκο πρέσβη»


Συγκλονίζει για άλλη μία φορά ο φιλέλληνας Α/ΓΕΝ του Χαφτάρ, ο οποίος εμμέσως κάνει άνοιγμα στην Αθήνα, καθώς θέλει να προετοιμάσει την επόμενη μέρα. 

Η κατάρρευση του καθεστώτος στην Τρίπολη είναι θέμα χρόνου πλέον.

Ο στρατηγός Χάφταρ είναι αποφασισμένος να εισέλθει στην Τρίπολη με το νέο έτος και ετοιμάζεται να δώσει την «τελική» μάχη.

Ο ανώτατος ηγέτης του 80% του εδάφους της Λιβύης, σκοπεύει να εισέλθει στην πρωτεύουσα Τρίπολη, μέχρι το τέλος του έτους και τότε θα ασχοληθεί προσωπικά με τον τουρκικής καταγωγής πρωθυπουργό Fayez al-Sarraj, δικάζοντας τον με την κατηγορία της προδοσίας. 

Ο Φάρατζ ελ Μαχντάουι σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ", τονίζει ότι "η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης είναι γραμμένη- υπαγορευμένη εξ ολοκλήρου από τους Τούρκους και απλώς υπογεγραμμένη από τον τουρκικής καταγωγής Σάρατζ.

Ό, τι ήθελε η Άγκυρα γράφτηκε. Εμείς δεν την αναγνωρίζουμε. Δεν είναι κανονική, δεν έχει ισχύ", προσθέτοντας ότι η Αθήνα πρέπει να απελάσει και τον πρέσβη της Τουρκίας αφού πρόκειται για τον εκπρόσωπο του δεύτερου συμβαλλόμενου μέρους.

Έχει αδικό; Όχι προφανώς. Έπρεπε να είχε ήδη πάρει πόδι ο Τούρκος πρέσβης!

Σύμφωνα με τον ίδιο "η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί σε στρατιωτικό επίπεδο, ιδίως στη θάλασσα. Το Ναυτικό της είναι από τα ισχυρότερα και πλέον σύγχρονα στην περιοχή. Επιπλέον δεν είναι μόνη της. Υπάρχει ο άξονας Αθήνας- Καΐρου- Λευκωσίας. Όλοι θίγονται από τη συμφωνία αυτή και αποτελεί παγίδα για τον ίδιο τον λιβυκό λαό".

Ο Μαχντάουι επεσήμανε ακόμη ότι "με τη βοήθεια του Θεού θα μπούμε σύντομα στην Τρίπολη και μόλις συμβεί αυτό η συμφωνία θα σκιστεί σαν ένα απλό κομμάτι χαρτί και οι σχέσεις με την Ελλάδα θα αποκατασταθούν".

Πάντως η Αθήνα ήδη κάνει κινήσεις, καθώς σήμερα θα βρεθεί στη χώρα μας ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ Ίσα Γκουάιντερ, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κώστα Τασούλα.

https://twitter.com/MElmalehLNA/status/1204546178509086721?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...