Πρόεδρος UEFA: «Να δοθούν 10-20 εκατοστά περιθώριο στο οφσάιντ»

Δημοσίευση: 4 Δεκεμβρίου 2019, 2:43 μμ | Ανανέωση: Δεκέμβριος 4, 2019 στις 2:56 μμ

Τα οριακά γκολ, κυρίως αυτά που έχουν επικυρωθεί ή όχι στην Premier League για… χιλιοστά, στάθηκαν αφορμή στο να ζητήσει ο Αλεξάντερ Τσεφέριν επανεξέταση των κανόνων στην «VAR εποχή» σχετικά με το οφσάιντ. Τι δήλωσε για τον κανονισμό με το χέρι…


Ο Ιενάτσο στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με την Έβερτον είδε τον διαιτητή να επικυρώνει το γκολ του μετά από συνεννόηση με τον VAR και η Έβερτον του Μάρκο Σίλβα υπέστη ανατροπή για… χιλιοστά.

«Αν έχεις μεγάλη μύτη είσαι σε θέση οφσάιντ αυτές τις μέρες», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική «Mirror».

Για να προσθέσει, «οι γραμμές που βλέπουμε, είναι σχεδιασμένες από τους ανθρώπους στο VAR, οπότε ενέχει μια υποκειμενικότητα η όλη διαδικασία. Οπότε, η πρότασή μας είναι – θα το συζητήσουμε και με τους διαιτητές μας – να υπάρξει μια «ανεκτικότητα», ένα περιθώριο, 10-20 εκατοστών».

Παράλληλα, τη γνώμη του είπε και για τον κανονισμό με το χέρι και ως προς το τι κατοχυρώνεται ως παράβαση και τι όχι, σημειώνοντας: «Όλοι οι κορυφαίοι προπονητές των ευρωπαϊκών ομάδων και ο επικεφαλής διαιτητής της UEFA Ρομπέρτο Ροσέτι, έδειξαν μια φάση με χέρι. Και ρώτησε (ο Ροσέτι): «είναι χέρι ή όχι;». Οι μισοί στην αίθουσα είπαν ναι και οι άλλοι μισοί είπαν όχι. Οπότε, πείτε μου πόσο ξεκάθαρος είναι αυτός ο κανόνας. Δεν ξέρουμε τίποτα!»


Στη συνάντηση με τον Ροσέτι το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Πεπ Γκουαρδιόλα, Γιούργκεν Κλοπ, Ζινεντίν Ζιντάν και Μαξ Αλέγκρι.