Πούτιν: Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε – Θα διατηρήσουμε τους όρους «μητέρα» και «πατέρας»

Δημοσίευση: 2 Δεκεμβρίου 2019, 2:31 μμ

Το έστειλε ο Πούτιν το μήνυμα στους θιασώτες της ανώμαλης Νέας Τάξης πραγμάτων και απορρίπτει τους «πολιτικά σωστούς» τίτλους «γονείς # 1 & # 2»


Ευχαριστούμε, αλλά θα διατηρήσουμε την «μητέρα» και τον «πατέρα», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τη ρωσική εθνική ταυτότητα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος επιβεβαίωσε ευγενικά αλλά σθεναρά την απόρριψη κάθε έννοιας της αντικατάστασης παραδοσιακών οικογενειακών δομών με πιο «προοδευτικά» παραδείγματα που εφαρμόζονται στη Δύση.
«Είπατε ότι η λέξη μητέρα δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Μπορεί να το κάνουν: το έχουν αντικαταστήσει σε ορισμένες χώρες με «γονείς νούμερο ένα» και «γονείς Νο 2.» Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ποτέ εδώ », δήλωσε ο Πούτιν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου για τις διακρατικές σχέσεις, που είναι Συμβουλευτικό όργανο του Κρεμλίνου.

Τα σχόλιά του ήρθαν σε απάντηση στον βουλευτή Viktor Vodolatsky, ο οποίος μίλησε για τις προσπάθειες να καλλιεργηθεί μια ενοποιητική ταυτότητα μεταξύ των νέων της Ρωσίας χωρίς να παραβιάζονται άλλες εθνικές, θρησκευτικές ή ομαδικές ταυτότητες. Οι λέξεις «μητέρα» και «γονέας» είναι λειτουργικά οι ίδιες, αλλά έφεραν ένα πολύ διαφορετικό συναισθηματικό βάρος, υποστήριξε η Vodolatsky, όπως και η «πατρίδα» και η «χώρα».