Εκκλησία

Ο Πάπας κάλεσε τον Πατριάρχη Γεωργίας να επισκεφθεί το Βατικανό το 2020

Του Μανώλη Κείου

Συνεχίζει τα ανοίγματά του στην Ορθοδοξία ο Πάπας Φραγκίσκος. Μετά τις ανοιξιάτικες επισκέψεις στις Ορθόδοξες Βουλγαρία και Ρουμανία, αυτήν την φορά το άνοιγμά του έχει να κάνει με την Γεωργία.

Ο Πάπας απέστειλε επιστολή στον Πατριάρχη Γεωργίας, με πρόσκληση για επίσκεψη στο Βατικανό το 2020.

Το 2020, σηματοδοτεί την 40ή επέτειο της ιστορικής επίσκεψης του Πατριάρχη Γεωργίας στο Βατικανό. Αυτή η επέτειος θα σηματοδοτηθεί από ειδικές εκδηλώσεις, στις οποίες ο ποντίφικας προσκαλεί τον επικεφαλής της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Συγκεκριμένα προγραμματίζονται μουσικά έργα υψηλού επιπέδου, στα οποία θα συμμετάσχει η χορωδία του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Ο ποντίφικας υπενθυμίζει την επίσκεψή του πριν από τρία χρόνια στη Γεωργία, αποκαλώντας την αξέχαστη επίσκεψη στην "όμορφη γεωργιανή γη" και βέβαια την συνάντηση με τον Ηλία Β '.

"Ευχαριστώ τον Κύριο για την ευκαιρία να αγκαλιάσω τον αδελφό μου, τον οποίο ο Κύριος ευλόγησε με προσευχές και αποκάλυψε στον αγαπητό γεωργιανό λαό. Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτά τα λόγια που μου είπατε στην Τιφλίδα όταν με δεχτήκατε με την ευγένεια και την αυθεντική φιλοξενία που χαρακτηρίζουν τους Γεωργιανούς: «Ο Πέτρος και ο Αντρέας ήταν αδελφοί, επομένως πρέπει και θα έχουμε ιδιαίτερα εγκάρδιες σχέσεις». Είναι με την ίδια ειλικρινή και αδελφική αγάπη που σας γράφω για να μοιραστώ ειλικρινά μαζί σας την αγαπημένη μου επιθυμία - να σας συναντήσω και πάλι προσωπικά το επόμενο έτος ", λέει το μήνυμα του Πάπα.

Την ίδια στιγμή, ο Πάπας σημειώνει ότι αυτή η συνάντηση θα μπορούσε να «ενδιαφέρει πολύ την πνευματικότητα που φέρει η Γεωργία στην τέχνη και τον πολιτισμό που δημιούργησε η Γεωργία κατά τη διάρκεια της μακράς της ιστορίας».

Βέβαια σε αυτά τα τρία χρόνια από την προηγούμενη συνάντηση τα πράγματα έχουν αλλάξει στην Γεωργιανή Εκκλησία. Ο Πατριάρχης Ηλίας ουσιαστικά δεν ασκεί τα διοικητικά καθήκοντά του παραχωρώντας την θέση του σε τοποτηρητή, ενώ η κατάσταση της υγείας του είναι αμφίβολο κατά πόσο θα του επιτρέψει ένα τέτοιο ταξίδι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...