Κόσμος

Ο Άγιος Σάββας ενώνει Ρωσία και Σερβία σε ορθόδοξη συμμαχία

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί το Βελιγράδι για να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα, κάτι που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2020.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη ρωσική πλευρά για τη βοήθειά τους στην οικοδόμηση ενός μαγευτικού καθεδρικού ναού του Αγίου Σάββα, το κεντρικό τμήμα του οποιόυ θα ολοκληρωθεί σύντομα, θα επενδύσουμε περισσότερα χρήματα στην κατασκευή του και κάλεσα τον Πρόεδρο Πούτιν να μας επισκεφτεί και να παρευρίσκεται στα θυρανοίξια της εκκλησίας. Πιστεύουμε ότι όλα θα οριστικοποιηθούν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους ", δήλωσε ο Βούτσιτς σε συνέντευξη τύπου μετά τις συνομιλίες με τον Πούτιν στο Σότσι την Τετάρτη.

Εξέφρασε επίσης ευγνωμοσύνη στον Πούτιν για "τη συνεχή υποστήριξη της Σερβίας". "Ελπίζω ότι θα επισκεφθεί τη Σερβία το επόμενο έτος και θα εγκαινιάσει μαζί μας τον καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα, που είναι μία από τις σημαντικότερες ορθόδοξες εκκλησίες στον κόσμο", δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος.

Η κατασκευή του καθεδρικού ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα στην πλατεία, όπου οι αρχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατέκαψαν τα λείψανα του Αγίου Σάββα, του πρώτου Σέρβου αρχιεπισκόπου (1175-1236), στο τέλος του δέκατου έκτου αιώνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ