Κόσμος

Ξεκίνησε ο «πόλεμος» Τουρκίας-Ισραήλ - Ερντογάν σε Νετανιάχου: «Ο EastMed χρειάζεται την έγκρισή μας!»


Ξεκίνησε η απόλυτη σύγκρουση Ισραήλ-Τουρκίας. Η Άγκυρα έφθασε στο σημείο να τα βάλει και με το Τελ Αβίβ!

Υπενθυμίζουμε πως όπως μετέδωσε η Jerusalem Post και πρώτο ανέφερε το Πενταπόσταγμα στην Ελλάδα, πριν από λίγες μέρες είχαμε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και ισραηλινού ερευνητικού σκάφους.

Συγκεκριμένα οι Τούρκοι ανάγκασαν το ισραηλινό πλοίο να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ, περιοχή στην οποία η Άγκυρα δεν έχει καμία δικαιοδοσία αλλά συνεχίζει να διεκδικεί παράνομα, και το απείλησαν με βύθιση. 

Η απάντηση των Ισραηλινών ήταν άμεση, καθώς Ισραηλινά F-16 πετούσαν  πάνω από το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.     

Τώρα όμως προχώρησαν και σε νέα πρόκληση όπως μας αναφέρει ο γνωστός Ισραηλινός δημοσιογράφος Amichei Stain, αλλά και τα Τουρκικά ΜΜΕ.

Την άδεια της Τουρκίας πρέπει να πάρει ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed προειδοποιεί τώρα η Άγκυρα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα τον Ισραηλινό επιτετραμμένο στην Άγκυρα για να του… υπενθυμίσει ότι ο αγωγός φυσικού αερίου, μήκους 2 χιλιάδων χιλιομέτρων, που ξεκινά από τα ανοιχτά του Ισραήλ και περνάει από την Κύπρο και την Ελλάδα για να φτάσει στην Ιταλία θα περάσει από τα ανοιχτά της Αττάλειας και συγκεκριμένα μέσα από την ΑΟΖ, που συμφώνησε η Τουρκία με τη Λιβύη, επομένως ο αγωγός χρειάζεται την έγκριση της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, μετά τα ισραηλινά ΜΜΕ, και η Τουρκία επιβεβαιώνει τώρα την απομάκρυνση του ισραηλινού ερευνητικού πλοίου από τουρκική φρεγάτα στα λεγόμενα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους.

Είναι σίγουρο πως πλέον η σύγκρουση στη περιοχή είναι θέμα χρόνου!

 
https://twitter.com/gunes_gazetesi/status/1206463983689093120?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/pentapostagma/status/1206476909451841536?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...