ΗΠΑ

ΗΠΑ: Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ στους Κούρδους αυτόνομο κράτος στη Συρία

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ τόνισε πως το Αμερικανικό Κράτος, δεν υποσχέθηκε ποτέ στους Κούρδους της Συρίας ανεξάρτητο κράτος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποσχέθηκαν ποτέ στους Συριακούς Κούρδους ότι θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν αυτόνομο κουρδικό κράτος στη Συρία, ανέφερε την Παρασκευή ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ επεσήμανε σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποσχέθηκαν ποτέ στους Κούρδους ότι θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν αυτόνομο κουρδικό κράτος στη Συρία.

«Εμείς ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας, και η υποχρέωσή μας, η συμφωνία μας με τους Κούρδους ήταν ότι θα συνεργαστούμε για να πολεμήσουμε από κοινού στη Συρία για να νικήσουμε το ISIS», δήλωσε ο Έσπερ.

«Αλλά πουθενά, σε καμία χρονική στιγμή δεν είπαμε στους Κούρδους, θα σας βοηθήσουμε στην ίδρυση ενός αυτόνομου Κουρδικού κράτους στη Συρία, ούτε ότι θα πολεμήσουμε εναντίον του μακροχρόνιου συμμάχου μας, της Τουρκίας, για λογαριασμό σας» πρόσθεσε.
Στις 6 Νοεμβρίου, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι, ανακοίνωσαν ότι έχουν ξαναρχίσει τη συνεργασία τους με τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Συρία, ο οποίος λειτουργεί στη χώρα χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης της Συρίας ή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη βορειοανατολική Συρία τον Οκτώβριο, και μετά από αυτή την ενέργεια, η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» κατά των κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή.

Λίγο αργότερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν με την Τουρκία για κατάπαυση του πυρός στην βορειοανατολική Συρία.

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη συριακή σύρραξη, Τζέιμς Τζέφρι ανακοίνωσε ότι ο αμερικανικός στρατός θα συνεχίσει να υποστηρίζει το SDF για να κρατήσει τους πετρελαϊκούς πόρους στη Συρία μακριά από τον ISIS.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές