Οπλικά συστήματα

Ελληνικό drone MQ-9 Guardian: Kινδυνεύουμε να τα πετάμε ως …χαρταετό

Ελληνικό drone MQ-9 Guardian: Kινδυνεύουμε να τα πετάμε ως …χαρταετό – Τι παραλείπει να πει η πολιτική ηγεσία για την προμήθεια των νέων οπλικών συστημάτων

Σε λίγα 24ωρα στην αεροπορική βάση της Λάρισας θα γίνει η παρουσίαση της ελληνικής εκδοχής των μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 Guardian.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, η Ελλάδα πρόκειται να προμηθευτεί τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Guardian καθώς και δυο ισραηλινά UAV, αναφέρεται στο armyvoice.gr.

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Πρόκειται για πτητικά μέσα με στρατηγικές-εποπτικές δυνατότητες από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Λιβύη, όπως άλλωστε είπε χθες στην Βουλή ο κ. Παναγιωτόπουλος, για να προσθέσει εμφατικά:  «Και μην μου πείτε ότι δεν πρέπει να ελέγχουμε την περιοχή μέχρι τη Λιβύη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και ότι πρέπει να πηγαίνουμε μόνο από τον Έβρο έως την Κρήτη».

Η συνέχεια  εδώ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...