Αφρική

Η αεροπορία του Χαφτάρ κατέστρεψε τουρκικό αεροδιάδρομο - "Σφυροκοπούν" τους Τούρκους μηχανικούς οι μαχητές του LNA

Με τα μούτρα έχουν πέσει οι Τούρκοι μαζί τους Λίβυους του Σαράζ στην Τρίπολη, ώστε να κατασκευάσουν την βάση των τουρκικών δυνάμεων για να αποβισβαστούν οι νεο-Οθωμανοί του Ερντογάν. Τους πήρε χαμπάρι όμως ο στρατηγός Χαφτάρ και διέταξε ανηλεές σφυροκόπημα από την αεροπορία του (συμπεριλαμβάνονται και αιγυπτιακά μαχητικά), διότι γνωρίζει ότι αν “πατήσουν πόδι” οι Τούρκοι στη Λιβύη δεν θα φύγουν ποτέ.

https://twitter.com/Oded121351/status/1211647985773371393?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1211647985773371393&ref_url=https%3A%2F%2Flibya.liveuamap.com%2Fen%2F2019%2F30-december-libya-video-by-prolna-sources-purportedly-showing

Ένα αποκλειστικό βίντεο από πηγές του LNA μας δείχνει ότι οι "τουρκικές δυνάμεις" κατασκεύαζαν έναν αεροδιάδρομο προσγείωσης στο “έργο Μπανάνα” στην Τρίπολη (νότια από το Διεθνές Αεροδρόμιο Μίτιγκα), το οποίο στοχεύει σήμερα η αεροπορία του Χαφτάρ.

Το τουρκικό γενικό επιτελείο όπως δείχνουν οι ενδείξεις, θα αποστείλει τις δυνάμεις του τόσο από θαλάσσης όσο και από αέρος, αλλά αναζητά “γερό στήριγμα” σε λιμάνια και έδαφος, αλλιώς οι Τούρκοι θα υποστούν πανωλεθρία, πριν ακόμα πατήσουν λιβυκό έδαφος.

Σύμφωνα και με τον στρατηγό Χαφτάρ, που γνωρίζει ως στρατιωτικός ότι οποιαδήποτε τουρκικό “προγεφύρωμα”, θα σημάνει το τέλος των δυνάμεων του τους επόμενους μήνες έναντι των τακτικών ενόπλων δυνάμεων του Ερντογάν, τα πάντα θα παιχθούν στα αεροδρόμια και τις ακτές.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1211674198218813440

Από την άλλη πλευρά, πριν λίγο δημοσιεύθηκε η επιστολή του Ερντογάν προς το τουρκικό κοινοβούλιο, με την οποία ζητά “την εξουσιοδότηση για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, επιτρέποντας κάθε είδους αποστολή στρατευμάτων, συμπεριλαμβανομένων και στρατιωτών αν χρειαστεί, ενάντια σε τρομοκρατικές ομάδες και παράνομες ένοπλες ομάδες”.

Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν εντωμεταξύ ότι, περισσότεροι από 1.600 Σύροι μαχητές Συρίας έχουν μεταφερθεί σε στρατόπεδα για την αποστολή τους στη Λιβύη, με σκοπό να πολεμήσουν ενάντια στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, επικαλούμενα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με πηγές της SOHR, οι μαχητές αποτελούν μέρος των πολιτοφυλακών του Σουλτάνου Μουράτ και του Σουλεϊμάν Σαχ, αλλά και τμήμα της δύναμης al-Mu'tasim, οι οποίοι είναι φανατικά πιστοί στην Άγκυρα.

Προέρχονται κυρίως από την περιοχή του Αφρίν, πρώην κουρδικού θύλακα στη βόρεια Συρία, τον οποίο κατέλαβε η Τουρκία το 2018 με τη βοήθεια τοπικών πολιτοφυλακών.

Με όλα αυτά που βλέπουμε δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε τα σχέδια της Τουρκίας. Μιλάμε για την προδιαγραφόμενη στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας, την οποία ετοιμάζει επισταμένα ο Ερντογάν εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με άρθρο μας η Άγκυρα σχεδιάζει να δημιουργήσει μια αεροναυτική στρατιωτική βάση στη Λιβύη κοντά στην Τρίπολη όπως φαίνεται.

Ταυτόχρονα οι Τούρκοι σχεδιάζουν ναυτική βάση και στα Κατεχόμενα και συγκεκριμένα στην Αμμόχωστο, ενώ τουρκικά υποβρύχια θα μεταφερθούν σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στην τουρκική βάση Πασαλιμάνι στην Αλβανία (Δυρράχιο).

Πρόκειται σαφώς για ευρύτερο τουρκικό σχέδιο στρατηγικής περικυκλώσεως της Ελλάδος και κυρίως αυτής, με σκοπό την πίεση για αποδοχή, των όποιων άνομων τουρκικών απαιτήσεων, σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Όπως καταλαβαίνουμε πλέον η Άγκυρα προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα και πρέπει η Αθήνα να λάβει άμεσα μέτρα.

Για να μην λάβει χώρα όμως μία τέτοια υπόθεση, η Ελλάδα θα πρέπει να μπλοκάρει πάση θυσία τους Τούρκους ανάμεσα σε Λιβύη και Κρήτη, ενώ οφείλουμε να λάβουμε θέση ακόμα και στο λιβυκό έδαφος μέσω της ΕΕ, με σκοπό να ελέγξουμε την κατάσταση άμεσα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...