Κόσμος

Opa: Το ελληνικό εστιατόριο που τα «σπάει» στο Ντουμπάι (βίντεο)

Ο Αιγύπτιος σταρ της Λίβερπουλ έφαγε κοντοσούβλι και έσπασε πιάτα.

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει από το βράδυ της Κυριακής, το βίντεο που ανέβασε ως story στο instagram, ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ. Στο βίντεο των μόλις 12 δευτερολέπτων φαίνεται ένας άνδρας να χορεύει ζεϊμπέκικο και συγκεκριμένα τη «Ρόζα» του Δημήτρη Μητροπάνου, άλλοι να του χτυπάνε παλαμάκια και κάποιοι να σπάνε πιάτα.

https://youtu.be/JflO5dV9C-U

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του pagenews, το βίντεο αυτό τραβήχτηκε σε ένα ελληνικό εστιατόριο στο Ντουμπάι! Την Κυριακή ο σταρ της Λίβερπουλ επισκέφθηκε το εστιατόριο «Opa», που έχει πάρει το όνομά του από το επιφώνημα «ώπα», την έκφραση που λέμε στους χορούς, προκειμένου να πάρει μια γεύση από το πώς διασκεδάζουμε αλλά και τρώμε οι Έλληνες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής απόλαυσε κοντοσούβλι, χόρεψε ελληνικούς χορούς και έσπασε πιάτα! Γλέντησε με τη ψυχή του και αποφάσισε να μοιραστεί αυτές τις στιγμές με τους 34 εκατομμύρια ακολούθους του στο instagram, διαφημίζοντας την Ελλάδα.

Το ελληνικό εστιατόριο «Opa» άνοιξε πριν από περίπου ένα χρόνο στο Ντουμπάι, στην οδό «Σεϊχης Ζαχέντ», στην περιοχή του Εμπορικού Κέντρου. Ο ιδιοκτήτης του δεν είναι Έλληνας, αλλά Σύρος, που δηλώνει λάτρης της ελληνικής κουζίνας και αποφάσισε να επενδύσει επιχειρηματικά σε αυτήν.

Η διακόσμηση του εστιατορίου θυμίζει Ελλάδα. Οι σερβιτόροι είναι ντυμένοι σαν τσολιάδες, φορώντας το χαρακτηριστικό γιλέκο που είναι ραμμένο με μπλε και επίχρυσα νήματα. Σε μια βιτρίνα υπάρχουν δεκάδες αγαλματίδια Θεών του Ολύμπου, Ελλήνων φιλοσόφων αλλά και κίονες, σαν αυτά που πωλούνται στα τουριστικά καταστήματα, ενώ τους τοίχους διακοσμούν πίνακες με την Ακρόπολη και το ναό του Ολυμπίου Διός.

https://youtu.be/8IQE0A_V9Jk

Ο dj παίζει τραγούδια του Μητροπάνου, του Ρέμου αλλά και Ζαμπέτα! Εξάλλου είναι Έλληνας, όπως ακόμη επτά υπάλληλοι του εστιατορίου, μετρ, σερβιτόροι, χορευτές και η μπαργούμαν. Είναι Έλληνες που αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στο Ντουμπάι τα τελευταία χρόνια αναζητώντας διέξοδο από την οικονομική κρίση.

Οι πελάτες του εστιατορίου «Opa» είναι κυρίως Άραβες, που όμως διασκεδάζουν σαν Έλληνες, χορεύοντας ελληνικούς χορούς και σπάζοντας πιάτα. Το κλου της βραδιάς είναι το σόου που δίνει ένας Έλληνας χορευτής, ο οποίος σηκώνει το τραπέζι με τα δόντια και χορεύει το «Φεύγοντας» του Πασχάλη Τερζή.

https://youtu.be/kUrPpzh7Nzg

Και φυσικά στο εστιατόριο οι πελάτες απολαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα της Ελλάδας, όπως κοντοσούβλι, το οποίο γεύτηκε ο Σαλάχ, μουσακά, παστίτσιο, κλέφτικο και, φυσικά, χωριάτικη σαλάτα!

https://youtu.be/1_uEOnzz6Pc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ