Εσωτερική Ασφάλεια

Άρχισαν τα όργανα - Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Φοιτητές έσπασαν βιτρίνα, τραυμάτισαν φωτορεπόρτερ

Ενταση επικράτησε κατά τη διάρκεια του φοιτητικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Οπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δύο φωτορεπόρτερ, που κάλυπταν το φοιτητικό συλλαλητήριον που βρίσκεται σε εξέλιξη, δέχθηκαν επίθεση στην Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Θέμα 104,6, άγνωστοι έσπασαν κατάστημα στην οδό Βουκουρεστίου.

Αφορμή για το φοιτητικό συλλαλητήριο αποτελούν τα τα όσα εκτυλίχθηκαν στην ΑΣΟΕΕ, το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και τις αλλαγές τις οποίες προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας.

Οι φοιτητές με γενικές συνελεύσεις αποφάσισαν καταλήψεις σε πολλές σχολές σε Αθήνα και άλλες πόλεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ.

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω του συλλαλητηρίου

Ταλαιπωρία περιμένει όσους βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η κίνηση σε πολλούς δρόμους έχει διακοπεί. Κλειστή είναι τώρα, λόγω φοιτητικού συλλαλητηρίου, η Σταδίου από Αιόλου, η Βασιλίσσης Αμαλίας και η κάθοδος της Βασιλίσσης Σοφίας στην κάθοδο, από το Χίλτον.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ Η ΕΛ.ΑΣ. 

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Πενταπόσταγμα, σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία για τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου και λαμβάνει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στα οποία θα συμμετέχουν 5.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο.

Στο επίκεντρο των μέτρων ασφαλείας θα είναι και φέτος η περιοχή των Εξαρχείων, όπου συνηθίζουν να δρουν οι κουκουλοφόροι μετά το τέλος της μεγάλης πορείας και να πραγματοποιούν καταδρομικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Ειδικό σχέδιο για τα Εξάρχεια

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει ειδικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση όσων ανεβαίνουν σε ταράτσες πολυκατοικιών στα Εξάρχεια όπου κρύβουν «πολεμοφόδια», ενώ πετούν από εκεί διάφορα αντικείμενα με στόχο αστυνομικούς. Τα δύο drones και το ελικόπτερο θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα η αστυνομία και να αντιδράσει ανάλογα. Σημειώνεται, ότι στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται και αστυνομικοί με πολιτικά.

Παράλληλα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών(πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται, ότι έπειτα από ειδική αστυνομική επιχείρηση σε εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν κράνη, κοντάρια, κουκούλες και διάφορα άλλα είδη. Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι οι χώροι αυτοί αποτελούσαν το ορμητήριο για επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων. Η διαφορά φέτος, με την κατάργηση του ασύλου, είναι ότι η αστυνομία θα μπορεί να επιχειρήσει και μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...