Κόσμος

Cruise SOM-B1: Παρέλαβε η αεροπορία της Τουρκίας την πέμπτη παρτίδα πυραύλων - Βίντεο

Η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας, παρέλαβε την πέμπτη παρτίδα από τους τουρκικής σχεδίασης πυραύλων cruise SOM-B1.

Η πέμπτη παρτίδα των τουρκικής σχεδίασης πυραύλων cruise SOM-B1 της Roketsan παραδόθηκε στην τουρκική Αεροπορία και πλέον 60 βλήματα έχουν ενταχθεί σε υπηρεσία, ενώ αναμένεται η ένταξη επιπλέον 140 μέχρι το τέλος του 2021.

Ο πύραυλος είναι ουσιαστικά μια οικογένεια διαφόρων εκδόσεων SOM-A, SOM-J, SOM-B1 kai SOM-B2.

Ο πύραυλος έχει αναπτυχθεί από το κρατικό ίδρυμα TUBITAK και κατασκευάζεται από την ROKETSAN. Η καθοδήγηση αποτελείται από ερευνητή IR και συνδυασμένο με INS/GPS/TERCOM ενώ ο αεριοστρόβιλος γαλλικής σχεδίασης Microturbo TRI που θα αντικατασταθεί από τον τουρκικό αντίστοιχων επιδόσεων παρέχει εμβέλεια πλήγματος στα 250χλμ με ακρίβεια VEP 5μ. ενώ στόχος είναι να φτάσει την εμβέλεια των 250ν.μ.

Επίσης φέρει ενσωματωμένη ζεύξη δεδομένων για αλλαγή πορείας στόχου εν πτήση ενώ φέρει κεφαλή βάρους 230 κιλών με συνολικό βάρος πυραύλου τα 600 κιλά ενώ τα χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας και διατρητικής ικανότητας με σε συνδυασμό με την ακρίβεια και την μεγάλη εμβέλεια που τα κρατά τα μαχητικά-φορείς εκτόξευσης εκτός φακέλου εμπλοκή των α/α πυραύλων αποτελούν θανάσιμη απειλή για την ΠΑ και τις ΕΕΔ λόγω και του χαμηλότατου σε σχέση με δυτικά συστήματα κόστους παραγωγής.

https://youtu.be/Y6wFsEJ4mlM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης