Τεχνολογία

Claudio Bravo Camus: H Google τιμά τον Χιλιανό ζωγράφο


Ο Claudio Bravo Camus, ο Χιλιανός ζωγράφος που έγραψε ιστορία με τους υπερρεαλιστικούς πίνακές του, έρχεται στο προσκήνιο σήμερα από την Google με αφορμή την ημερομηνία της γέννησής του. Ο μεγάλος καλλιτέχνης είχε έρθει στη ζωή στις 8 Νοεμβρίου 1936, στο Βαλπαραΐσο της Χιλής.

Το σημερινό Doodle είναι εμπνευσμένο από τα αξιοσημείωτα έργα του.

Ο Claudio Bravo Camus ήταν ουσιαστικά αυτοδίδακτος ζωγράφος. Στα 17 του χρόνια διοργάνωσε την πρώτη του έκθεση στη γενέτειρά του. Επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τους καλλιτέχνες της αναγέννησης και του μπαρόκ, καθώς και από τους σουρεαλιστές ζωγράφους όπως ο Σαλβαντόρ Νταλί.

Έζησε και εργάστηκε στην Ταγγέρη του Μαρόκου, ξεκινώντας από το 1972. Ο Claudio Bravo Camus έζησε επίσης στη Χιλή, τη Νέα Υόρκη και την Ισπανία. Ήταν γνωστός κυρίως για τους πίνακές του με νεκρή φύση, πορτραίτα και πακέτα, αλλά είχε επίσης ασχοληθεί με το σχέδιο, τη λιθογραφία, τη χαρακτική και τα χάλκινα γλυπτά.

Το σημερινό Doodle

Ο Claudio Bravo Camus ζωγράφισε πολλές προσωπικότητες της υψηλής κοινωνίας, μεταξύ των οποίων και ο Φράνκο της Ισπανίας, ο πρόεδρος Φέρντιναντ Μάρκος και η πρώτη κυρία Ιμέλντα Μάρκος των Φιλιππίνων και ο Μάλκολμ Φορμπς. Έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιουνίου 2011.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ