Οπλικά συστήματα

B-52: Εντυπωσιακά πλάνα μέσα από το βομβαρδιστικό κατά την διάρκεια ασκήσεων (βίντεο)

Πριν από λίγες μέρες, το στρατηγικό βομβαρδιστικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής B-52 έγραψε «ιστορία» καθώς για πρώτη φορά προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος και πιο συγκεκριμένα στην νατοϊκή αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη, κατά την διάρκεια ασκήσεων.

Το στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52H, που αποτελεί ένα από τα πιο καταστροφικά και θανατηφόρα όπλα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και σε πρόσφατα πλάνα, η USAF «αποκαλύπτει» το εσωτερικό του τεράστιου βομβαρδιστικού, κατά την διάρκεια συμμετοχής του σε ασκήσεις του NATO.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσης, πριν από μέρες ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52 πέταξε πάνω από το νότιο τμήμα της Ελλάδας και δίπλα στην Κύπρο – κοντά στη συριακή επαρχία Latakia, όπου βρίσκεται η βάση του Hmeimim.

Από την Ελλάδα μέχρι την Κύπρο το βομβαρδιστικό συνοδευόταν από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΡΙΚ, ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52 πέταξε συνοδεία δύο ελληνικών F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης του Ακρωτηρίου Σούδας (Κρήτη) στο FIR Αθηνών και Λευκωσίας.

https://youtu.be/8Iu8q8d4vDo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ