Κοινωνία

800 μετανάστες στις ελληνικές ακτές σε λιγότερο από δύο ημέρες-Και νέες καταγγελίες στον Έβρο

Άκρατη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία των τελευταίων ημερών το μεταναστευτικό. Δεν φτάνουν μόνο οι εξεγέρσεις των τοπικών κοινωνιών για τους μεταφερόμενους πρόσφυγες, είναι και οι αριθμοί για όσους φτάνουν με μορφή χιονοστιβάδας.

Οι μετανάστες συνέχισαν να πλημμυρίζουν την Ελλάδα και αυτή την εβδομάδα, καθώς σχεδόν 800 μετανάστες περάσαν με επιτυχία από την Τουρκία στην Ελλάδα σε μόλις 48 ώρες, σημειώνοντας το υψηλότερο ποσοστό νέων αφίξεων σε περισσότερα από τρία χρόνια.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ελληνικού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 795 νέοι μετανάστες και αιτούντες άσυλο έφτασαν στις ελληνικές ακτές μεταξύ της Τρίτης 29 Οκτωβρίου και της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου έως τις 12 το μεσημέρι.

Οι μετανάστες λέγεται ότι έφτασαν κυρίως σε βάρκες στην Αλεξανδρούπολη, στην ηπειρωτική χώρα, καθώς και στα νησιά Σάμο και Φαρμακονήσι στο Ανατολικό Αιγαίο.

Μόνο τους πρώτους δέκα μήνες του τρέχοντος έτους, περισσότεροι μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα από ό, τι έφτασαν σε όλο το 2018.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μεταξύ των αρχών του 2019 και της περασμένης Κυριακής, 55.348 μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα, με 43.683 να φτάνουν δια θαλάσσης.

Παρόλο που ο καταυλισμός στην Μόρια στο νησί της Λέσβου σχεδιάστηκε αρχικά για να φιλοξενήσει μέχρι 3.000 άτομα, τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 14.427 μετανάστες ζουν εκεί.

Τα νησιά της Χίου και της Σάμου διαθέτουν περίπου 5.000 και 6.000 μετανάστες, αντίστοιχα. Πολλές χιλιάδες επιπλέον μετανάστες είναι διάσπαρτοι σε άλλα νησιά και καταυλισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στο μεταξύ ολοένα και περισσότερες είναι οι καταγγελίες που έρχονται στο φως, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στον βόρειο Έβρο, με την καθηγήτρια που δέχθηκε επίθεση από 20 παράνομους μετανάστες.

Τα στόματα άνοιξαν και αρκετοί είναι αυτοί που καταγγέλουν παρόμοια περιστατικά.

Ένα από τα πολλά μηνύματα που δεχθήκε η ιστοσελίδα e-evros αναφέρει"Πολύ συχνό φαινόμενο στον ορεινό όγκο του Έβρου. Δέρειο, Λεπτοκαρυά, Κέχρος κλπ κλπ όσοι κινούμαστε προς τα εκεί για δουλειά (ανεμογεννήτριες - τηλεπικοινωνίες) τους συναντάμε πολύ συχνά. Στη μέση του πουθενά - κυριολεκτικά - τους βλέπεις να περπατάνε , να σου κάνουν νόημα να σταματήσεις και σε πολλές περιπτώσεις όπως και αυτή πετάγονται στο δρόμο. Μη σταματάτε για κανένα λόγο"!

Με αποκορύφωμα την χθεσινή καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Κυνηγών νομού Έβρου Νίκο Λαμπρίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum, ο οποίος ανέφερε πως λαθρομετανάστες τον περικύκλωσαν έξω από το κατάλυμά του στο Δέλτα του Έβρου, απειλώντας τον με «παλούκια και τσεκούρια».

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Λαμπρίδη το τελευταίο δεκαήμερο έχουν συμβεί αλλά πέντε αντίστοιχα περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος χαρακτήρισε την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή και σημείωσε μεταξύ άλλων "Είναι πάρα πολύ εύκολο να ξεφύγει η κατάσταση και να σκοτωθούν 2 και 3 και 5 άτομα. Έκκληση σε όλους τους κυνηγούς να είναι υποψιασμένοι και το γρηγορότερο δυνατό να αποχωρούν από τέτοιες καταστάσεις".

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...