Κόσμος

146.000 οι παραγγελίες του Cybertruck, λέει ο Έλον Μασκ, μετά την παρουσίαση-φιάσκο

Μπορεί η παρουσίαση του νέου φουτουριστικού οχήματος της Tesla, του Cybertruck, να χαρακτηρίστηκε από πλήθος αναλυτών και μέσων μαζικής ενημέρωσης ως φιάσκο, με τα... άθραυστα παράθυρα που ράγισαν στην επίδειξη, ωστόσο ο Musk ανακοίνωσε πως χιλιάδες έχουν σπεύσει να το παραγγείλουν.

Ο επικεφαλής της Tesla, με ανάρτησή του στο Twitter, αποκάλυψε πως υπάρχουν μέχρι στιγμής 146.000 παραγγελίες για το νέο ηλεκτρικό όχημα της Tesla, με το 42% των ενδιαφερομένων να επιλέγουν το μοντέλο διπλού κινητήρα, 41% εκείνο του τριπλού κινητήρα και 17% εκείνο του μονού κινητήρα. Ο Musk πρόσθεσε μάλιστα σε επόμενη ανάρτηση ότι οι παραπάνω παραγγελίες έγιναν χωρίς τη βοήθεια διαφήμισης ή άλλων προωθητικών ενεργειών.

https://twitter.com/elonmusk/status/1198344195317985280

Όπως σημειώνει ο Guardian, η υποβολή παραγγελίας για το Cybertruck κοστίζει 100 δολάρια, ποσό που η Tesla αναφέρει ότι επιστρέφεται στο ακέραιο σε περίπτωση ακύρωσής της. Η παραγωγή του νέου οχήματος θα ξεκινήσει το 2021, σύμφωνα με την Tesla, και θα κοστίζει 39.900 δολάρια.

Η ομολογουμένως όχι και τόσο πετυχημένη παρουσίαση, σύμφωνα με το Forbes, είχε άμεση επίπτωση στα οικονομικά της Tesla και του Musk. Η τιμή της μετοχής έπεσε 6% μετά το κλείσιμο των αγορών στις 22 Νοεμβρίου, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση ακριβώς κατά 768 εκατ. δολ. της καθαρής περιουσίας του Musk. Ο 48χρονος επιχειρηματίας πλέον έχει 23,6 δισ. δολ. και είναι ο 41ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ