Κόσμος

Όρμπαν: Ουγγαρία και Ρωσία έχουν κοινό συμφέρον να σταματήσουν τη μετανάστευση

Μετά από συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη στη Βουδαπέστη, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι το ενδιαφέρον της Ουγγαρίας έγκειται στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο Πρόεδρο, ο Ορμπάν δήλωσε επίσης ότι η Ουγγαρία επωφελείται από τις θετικές σχέσεις μεταξύ δυτικής και ανατολικής Ευρώπης, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Οι δύο ηγέτες ασχολήθηκαν με μια ευρεία ποικιλία θεμάτων που περιελάμβαναν τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ουγγαρίας και Ρωσίας, τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, τη σημασία μιας βελτιωμένης σχέσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, καθώς και τη δέσμευση των δύο χωρών να προστατεύουν τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο .

"Για αρκετά χρόνια, είχαμε την πρακτική να διοργανώνουμε ετήσια συνάντηση Ρωσίας-Ουγγαρίας στο υψηλότερο επίπεδο", δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Orbán.

"Κοιτάζοντας πίσω, πρέπει να πω ότι αυτές οι [ετήσιες συναντήσεις έχουν δει] επιτυχημένα και μερικές φορές λιγότερο επιτυχημένα αποτελέσματα. Το τελευταίο έτος ανήκει στην προηγούμενη κατηγορία ", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Όσον αφορά την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ο Ορμπάν δήλωσε ότι το 2018 ήταν ο πρώτος χρόνος που οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουγγαρίας είχαν αυξηθεί από την επιβολή κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Αναφερόμενος στα στατιστικά στοιχεία, ο Orbán ανέφερε ότι το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών είχε υπερβεί τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια και έκλεισε σε έξι και μισό δισεκατομμύριο.

Όσον αφορά τη γεωπολιτική, ο Ορμπάν υποστήριξε ότι με βάση την ιστορική εμπειρία, εάν οι σχέσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης είναι κακές, η Ουγγαρία πάντα χάνει. Ακριβώς γι 'αυτό, ο Orbán θα ήθελε να δημιουργήσει μια πιο θετική σχέση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

"Η βελτίωση της σχέσης ΝΑΤΟ-Ρωσίας είναι ένας τομέας όπου έχουμε πολιτική συνεργασία με τη Ρωσία", δήλωσε ο Ορμπάν, προσθέτοντας ότι τόσο η Ουγγαρία όσο και η Ρωσία έχουν κοινό συμφέρον να σταματήσουν τη μετανάστευση και να επιτύχουν σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.

Ο πρωθυπουργός Orbán τόνισε επίσης την κοινή επιθυμία της Ουγγαρίας και της Ρωσίας να προστατεύσουν τις χριστιανικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ