Κίνα

Χάος στο Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές πυρπόλησαν την είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής (βίντεο)


Σκηνές χάους επικρατούν και πάλι στο Χονγκ Κονγκ. Οι διαδηλωτές που βρίσκονται εντός της Πολυτεχνικής Σχολής του Χονγκ Κονγκ πυρπόλησαν την κεντρική είσοδο, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισβάλουν.

 
https://twitter.com/jamespomfret/status/1196186422404775936?ref_src=twsrc%5Etfw

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έχει εγκλωβίσει εκατοντάδες διαδηλωτές στο εσωτερικό της Πολυτεχνικής Σχολής, έχοντας αποκλείσει τους δρόμους γύρω από την πανεπιστημιούπολη έπειτα από συγκρούσεις δύο ημερών που ενίσχυσαν τους φόβους για μία αιματηρή αναμέτρηση.

Εκατοντάδες διαδηλωτές πετούσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας κατά των αστυνομικών δυνάμεων που απαντούσαν με εκτοξευτήρες νερού.

Πριν από λίγη ώρα, οι διαδηλωτές πυρπόλησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την κεντρική είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισβάλουν.

Η αστυνομία απείλησε με χρήση πραγματικών σφαιρών, εάν οι διαδηλωτές, τους οποίους αποκάλεσε «ταραξίες», χρησιμοποιήσουν φονικά όπλα και προβούν σε πράξεις βίας, καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση με τους διαδηλωτές που πετούσαν βόμβες μολότοφ έξω από το Πολυτεχνείο.
https://twitter.com/AidanMarzo/status/1196184425014255617?ref_src=twsrc%5Etfw

Είναι η πρώτη τέτοιου είδους προειδοποίηση που απευθύνεται από τις δυνάμεις ασφαλείας από την έναρξη της κρίσης πριν από περίπου έξι μήνες.

«Εάν (οι διαδηλωτές) συνεχίσουν τόσο επικίνδυνες ενέργειες, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από την χρήση περιορισμένης βίας, περιλαμβανομένων πραγματικών πυρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούις Λάου σε βίντεο που αναρτήθηκε ζωντανά στο Facebook

Παράλληλα, η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους «ταραξίες» να σταματήσουν να χρησιμοποιούν φονικά όπλα κατά των αστυνομικών και προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση οι δυνάμεις ασφαλείας θα απαντήσουν με βία και ότι μπορεί να γίνει χρήση πραγματικών σφαιρών.

Ενας αστυνομικός τραυματίσθηκε από βέλος που έριξε ένας διαδηλωτής σε πανεπιστημιούπολη του Χονγκ Κονγκ που έχει γίνει η βάση οπισθοφυλακής του κινήματος για την δημοκρατία.
https://twitter.com/RT_com/status/1196140949530906625?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ