Κόσμος

Φινλανδία: Μπάλες πάγου βρέθηκαν σε παραλία - Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Ένα περίεργο και συνάμα εντυπωσιακό φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του σε παραλία της Φινλανδίας.

Ένα μοναδικό θέαμα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν σε μια παραλία Φινλανδίας – μεγάλες μπάλες πάγου, που έντυσαν στα λευκά μια έκταση μήκους ενάμιση χιλιομέτρου στην στο νησί Χαϊλουότο στη Βαλτική.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ολόκληρη η παραλία ήταν καλυμμένη μ’ αυτές τις μπάλες πάγου», είπε για το φαινόμενο, που είχε παρατηρηθεί και πριν από τρία χρόνια στη Σιβηρία η Τάρια Τερέντγιεφ, που ζει σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων στο Oulu με τον φημισμένο βράχο Groke.

Ορισμένοι χρήστες ανέβασαν φωτογραφίες στα social media τις μπάλες πάγου που είχαν σχήμα αβγού. Όπως μεταδίδει το CNN το φαινόμενο προκαλείται όταν κύματα κοντά στην ακτή σπάζουν στρώματα μερικώς λιωμένου θαλασσινού νερού. Αυτά τα στρώματα ενώνονται στη συνέχεια και σχηματίζουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι πάγου στο νερό. Αυτό το κομμάτι σιγά -σιγά σμιλεύεται από τα κύματα και τον άνεμο σε μπάλες καθώς στριφογυρίζει στη θέση του.

finland-ice-balls-1.jpg
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ