Πολιτική

Φίλης: Να γίνουν εκκαθαρίσεις στα πανεπιστήμια αλλά να είναι ανοιχτά

Υπέρ του να γίνουν εκκαθαρίσεις στα πανεπιστήμια «αλλά να είναι ανοιχτά» τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 στη σκιά της επιχείρησης της ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ κατά την οποία αποκαλύφθηκε «γιάφκα» μπαχαλάκηδων.

«Λειτουργούν τα πανεπιστήμια με τα ΜΑΤ τριγύρω;» αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός Παιδείας μια ημέρα μετά τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ και την είσοδο των ΜΑΤ στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου, επιμένοντας ότι η απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει η ΑΣΟΕΕ μέχρι τις 17 Νοεμβρίου ήταν «αψυχολόγητη».

«Όταν ταυτίζουμε τους τρομοκράτες με τους χιλιάδες νέους που έχουν στο μυαλό τους - για διάφορους λόγους - παραβατικές συμπεριφορές δίνουμε τροφή στην τρομοκρατία» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Κατά τον ίδιο «υπάρχει σύγχυση ανάμεσα στην τρομοκρατία και κοινωνικά φαινόμενα όπως οι μπαχαλάκηδες. Είναι άλλο οι δολοφονικές ομάδες και άλλο τα κοινωνικά φαινόμενα βιας, τα οποία καταδικάζουμε, όπως το να πετάξεις μολότοφ σε κατάστημα. Είμαι υπέρ της αναλογικής τιμωρίας. Δεν μπορείς να επιβάλεις καμία ποινή χωρίς να υπάρξει πράξη. Δεν μπορείς να τιμωρείς κάποιον επειδή έχει μαχαίρι ωσάν να το χρησιμοποιεί. Τον τιμωρείς για οπλοκατοχή, όχι για οπλοχρησία»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ