Κόσμος

Υπόθεση αυτοκτονίας Επστάιν: Κατηγορίες βαραίνουν δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Κατηγορίες σε βάρος δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων ασκήθηκαν για συνωμοσία και πλαστογραφία ασκήθηκαν - Τι σχέση είχαν με την αυτοκτονία του Τζέφρεϊ Επστάιν.

Στις 10 Αυγούστου, ο Τζέφρεϊ Επστάιν άφησε την τελευταία του πνοή σε φυλακή του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, όπου κρατείτο εν όψει της δίκης του σχετικά με κατηγορίες για σωματεμπορία ανηλίκων.

Νωρίτερα, οι New York Times ανέφεραν ότι δύο εργαζόμενοι στις φυλακές, οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί με την παρακολούθηση της μονάδας του καταδικασθέντος για εγκλήματα σεξουαλικής φύσης Επστάιν τη στιγμή του θανάτου του, είχαν τεθεί υπό κράτηση.

Οι φρουροί έπρεπε να ελέγχουν τον Επστάιν κάθε 30 λεπτά, ωστόσο κατηγορούνται ότι κοιμήθηκαν για ώρες και παραποίησαν αρχεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους με γνώση του θέματος.

Τον Ιούλιο, ο Τζέφρεϊ Επστάιν συνελήφθη για φερόμενη διακίνηση ανήλικων κοριτσιών. Υποστήριξε ότι δεν ήταν ένοχος για όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Αν καταδικαζόταν, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μέχρι και 45 χρόνια φυλάκισης.

Ο Έπσταιν άφησε την τελευταία του πνοή στις 10 Αυγούστου σε φυλακή του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη.

Η επίσημη αιτία του θανάτου του είναι αυτοκτονία, κάτι που ωστόσο αμφισβητήθηκε ευρέως από ιατροδικαστές και όχι μόνο.

Πριν τον θάνατό του, ο καταδικασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα είχε διασυνδέσεις με ισχυρούς ανθρώπους μεταξύ των οποίων ο Μπιλ Κλίντον, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ